Gripa a luat încă o viaţă! O femeie din Galaţi a murit din cauza virusului

Gripa a luat încă o viaţă! O femeie din Galaţi a murit din cauza virusului © Pixabay

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat în această dimineaţă încă un deces, cauzat de gripa din România. O femeie din Galaţi a murit în cursul nopţii, la spital! 

Este vorba despre o femeie de 82 de ani din Galaţi, care a ajuns în stare gravă la spital. Pe lângă faptul că era bolnavă cronic, a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1 PDM09. În plus, cadrele medicale susţin că femeia era nevaccinată.

Autorităţile trag un semnal de alarmă în acestă situaţie, fiind cel de-al şaselea caz provocat de virusul ucigaş din România, în judeţul Galaţi. Doi bărbaţi şi o femeie, cu vârsta cuprinsă între 33 şi 45 de ani au murit de acelaşi microb.

Totodată, o fetiţă de o lună, un elev de 8 ani şi o femeie de 31 au rămas fără viaţă din cauza gripei de tip B.

În momentul de faţă, în judeţul Galaţi mai sunt disponibile 1.446 de doze de vaccin antigripal, din care 311 la DSP, 1.311 la medicii de familie şi 135 pentru cadrele MAPN. De la începutul sezonului, au fost distribuite în cinci tranşe, peste 49.374 de doze de vaccin, care au fost administrate. 

O fetiţă de 11 luni, victimă a gripei

O fetiţă, în vârstă de doar 11 luni, a decedat după ce s-a prezentat la spital în condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal. A fost confirmată cu virusul gripal de tip A, subtip (H1)pdm09. Celelalte cazuri au avut loc în Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara, Sibiu, dar şi în Capitală. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro