Gripa loveşte din nou! Aproape 700 de cazuri au fost înregistrate. Doi oameni au murit!

Gripa loveşte din nou! Peste 700 de cazuri au fost înregistrate. Doi oameni au murit! © Foto simbol arhivă

Gripa loveşte din nou România! Deşi e abia începutul sezonului gripei, în marile oraşe ale ţării s-au înregistrat aproximativ 700 de cazuri. Două dintre persoanele care au contactat virusul şi-au pierdut viaţa.

În marile oraşe ale ţării au fost înregistrate, adunat, aproape 700 de cazuri de gripă, încă de la începutul sezonului. În ultimele trei zile, doar în Buzău, 15 copii suspecţi de gripă s-au prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă. 

Cu toate acestea, cele 692 de cazuri înregistrate până acum semnifică jumătate faţă de situaţia anului trecut. La finele lunii ianuarie, în 2019, existau 1.155 cazuri de gripă semnalate la nivelul întregii ţări, potrivit A3. 

Dintre cele 692 de cazuri de gripă, 165 au fost confirmate în laborator. Cele mai multe dintre aceste, în Argeş, Bucureşti şi Constanţa.

De asemenea, până acum, două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. Anul trecut, la această vreme, erau 12. Cele două decese au fost confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1) pdm09.

Sezonul gripal a început joi, 16 ianuarie. Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire locală în judeţele Argeş, Braşov, Cluj şi Bucureşti.

"La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții ale cailor respiratorii superioare și pneumonii) a fost cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent", anunţa Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro