Guvernul a luat măsuri împotriva „fake news”! Unde pot găsi românii informații oficiale despre coronavirus

Guvernul a luat măsuri împotriva „fake news”! Unde pot găsi românii informații oficiale despre coronavirus © Pixabay

În încercarea de a combate „molima” de informații false care se răspândesc online cu scopul de a stârni panică, Guvernul României a dispus realizarea unui portal de știri dedicat exclusiv informațiilor oficiale despre epidemia cu noul coronavirus.

Guvernul, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și alături de organizația neguvernamentală Code for Romania, a lansat portalul „COVID-19 Știri Oficiale (stirioficiale.ro)”, pentru a oferi românilor acces rapid la informații oficiale.

Ce poți găsi pe portalul de știri

Conform unui comunicat transmis de Guvern și citat de AGERPRES, platforma, lansată luni, centralizează informații exclusiv din surse oficiale, legate de epidemia de coronavirus și evoluția acesteia. Acolo, oamenii vor putea avea acces la comunicatele transmise de Grupul de Comunicare Strategică, la hotărârile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și chiar înregistrări ale conferințelor de presă ale oficialilor cu diverse responsabilități în diverse domenii.

„În această perioadă, în care populaţia este greu încercată, este esenţial ca oamenii să fie foarte bine informaţi, din surse oficiale şi verificate. În acest sens, a fost lansată platforma online 'COVID-19 Ştiri Oficiale', al cărei obiectiv principal este combaterea dezinformării şi a fake news-urilor”, a precizat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Conform comunicatului, portalul va dispune, cât mai curând, și de alte funcții, precum:

„Date la Zi” - o pagină cu date anonimizate privind cazurile de COVID-19

„Stăm Acasă” - centralizarea și monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare

„Ce Mă Fac” - chestionare utile populației pentru a o ajuta să înțeleagă situația

„RO Help” - centralizarea ajutoarelor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro