Guvernul, anunț despre criza coronavirus. Se iau măsuri de urgență

Guvernul, anunț despre criza coronavirus. Se iau măsuri de urgență © Hepta

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că va fi inițiat un proiect de OUG, care vizează combaterea și prevenirea unor cazuri de infecție cu coronavirus, care face ravagii în China și nu numai. Decizia a fost luată duminică, după desfășurarea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că, împreună cu ministrul Sănătății, va fi inițiată o OUG, pentru achiziționare de echipamente și materiale necesare prevenirii și combaterii infecțiilor cu coronavirus, scrie Antena 3.

Intervenție de urgență, pentru coronavirus

Astfel, s-a hotărât achiziționarea, în regim de urgență, a unor echipamente care ar ajuta România într-o eventuală luptă cu virusul ucigaș din China. Aceste achiziții fac referire la echipamente de protecție, precum costumele speciale individuale, camere de izolare și aparate menite pentru suportul cardiorespirator.

„Dacă aceste stocuri existau la MAI, MS, nu era necesară această şedinţă şi acest efort financiar. În context, am hotărât să fie achiziţionat, în regim de urgenţă, de către Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, din subordinea Ministerului Finanţelor, în această situaţie de urgenţă - echipamente individuale de protecţie, camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă, seturi de suport cardiorespirator, substanţe pentru dezinfectare şi filtre pentru echipamente de izolare”, a informat Marcel Vela.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro