Ultimă oră! Guvernul Dăncilă a fost dat jos cu 238 de voturi

+2 click pentru
galerie

Ultimă oră! Guvernul Dăncilă a fost dat jos cu 238 de voturi © Hepta

Informaţie de ultimă oră! Guvernul Dăncilă a căzut! Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut cu 238 de voturi favorabile, cu 5 peste limită. Asta înseamnă că, partidul pierde, după 7 ani şi jumătate de guvernare.

Joi, 10 octombrie 2019, Guvernul Dăncilă a pierdut sprijinul din Parlamentul României, fiind dat jos cu 238 de voturi "pentru". Se pare că, după numărarea voturilor, PSD a avut parte de un şoc: trei parlamentari din partid au votat în favoarea Opoziţiei. De altfel, moţiunea de cenzură a trecut cu 5 voturi peste limita majorităţii, fiind nevoie de 233 pentru căderea guvernului.

În continuare, Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie, dar cu puteri diminuate până la instalarea noului guvern. Vorbim despre imposibilitatea de a da ordonanţe simple şi OUG-uri.

Înainte de a se afla rezultatul moţiunii de cenzură, Viorica Dăncilă era convinsă că va fi în favoarea partidului pe care îl reprezintă.

"Moţiunea de azi nu va trece. Aţi mai încercat acest lucru şi v-aţi făcut de râs la vot. Nu toţi parlamentarii se regăsesc în proiectul vostru de austeritate, nu toţi se încolonează în spatele lui Ludovic Orban, cunoscut pentru contra-performanţa de la Ministerul Transporturilor. Azi veţi trăi din nou o ruşine. Să nu subestimaţi PSD. Să nu credeţi că ne vom opri vreodată să luptăm contra voastră. Aţi mai fost zdrobiţi de un PSD aflat în Opoziţie. Aţa că lăsaţi Guvernul să-şi facă treaba. Rămâneţi în Opoziţie, unde toate ameninţările voastre rămân la stadiul de vorbe. La guvernare aţi fi un pericol pentru români", a spus Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro