Guvernul Orban 3 a trecut de Parlament. Ce planuri are noul prim ministru pentru România

Guvernul Orban 3 a trecut de Parlament. Ce planuri are noul prim ministru pentru România © facebook

Lodovic Orban a fost investit, pentru a treia oară, în funcția de premier al României.

În contextul investiri în funcția de premier al țării, Ludovic Orban a reușit să obțină numărul necesar de voturi favorabile, respectiv 286, pentru a putea conduce statul cu drepturi depline.

Totuși, au existat și 23 de voturi împotriva investirii noului Guvern, condus de Ludovic Orban.

Parlamentarii care au decis să voteze pentru Guvernul Orban au fost nevoiți să păstreze o distanță de cinci metri între ei, pentru a se proteja de o eventuală infectare cu noul coronavirus, asta după ce au fost depistați pozitiv mai mulți politicieni.

Cum a încercat Ludovic Orban să își convingă colegii să îl voteze

Discursul lui Ludovic Orban a inclus atât prezența crizei economice cu care țara noastră se va confrunta, cât zi pandemia de coronavirus care a lovit întreaga planetă.

"România traversează o perioadă dificilă de provocări economice și sociale care reclamă învestirea urgentă a unui Guvern cu puteri depline pentru a trece țara cu bine printr-o criză internațională severă, generată de pandemia globală de Coronavirus. Guvernul României a acționat ferm și cu promptitudine până acum încă de la primele semne ale epidemiei COVID-19 în statele europene partenere și a adoptat măsuri stricte pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu Coronavirus în țara noastră.", și-a început premierul Orban discursul din cadrul votului de investitură în funcția de prim ministru.

"România rămâne expusă riscurilor de răspândire a virusului COVID- 19 și are nevoie de un Guvern stabil cu toate instrumentele legale și constituționale la dispoziție pentru a face față evoluțiilor impredictibile în plan international și national generate de această pandemie. Partidul Național Liberal și-a asumat această sarcină dificilă a guvernării în vremuri grele pentru țară și cu un nou Guvern, cu puteri depline, sunt convins că va reuși să gestioneze cât mai bine situația provocată de pandemia COVID-19.", a continuat Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a dat asigurări cu privire la problemele economice prezente în ultima perioadă, din cauza crizei de coronavirus.

"Guvernul va folosi toate resursele posibile din fonduri publice și europene, rambursabile și nerambursabile, pentru a sprijni mediul economic afectat de criza globală de Coronavirus. Vom iniția negocieri cu Comisia Europeană, cu instituțiile financiare internaționale și cu entitățile bancare locale pentru a pregăti programe de sprijin pentru companiile din România. (...) Niciun cetățean român, nicio companie din România și niciun angajat român nu va fi lăsat singur de Guvernul României în fața riscurilor economice globale provocate de COVID-19.", a mai declarat Orban.

Noul Guvern condus de Ludovic Orban va depune jurământul la ora 18.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro