Guvernul reia exerciţiile de testare a sirenelor în caz de pericol. Anunțul a fost făcut de șeful DSU Raed Arafat
Publicat pe 25.02.2023 la 16:00 Actualizat pe 25.02.2023 la 16:01
Alarma se va auzi, din nou, în majoritatea orașelor din România. În urmă cu puțin timp, șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că Guvernul va relua exerciţiile de testare a sirenelor în caz de pericol, în țară.
- Guvernul reia exerciţiile de testare a sirenelor în caz de pericol
- Anunțul a fost făcut de șeful DSU Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că Guvernul va relua exerciţiile de testare a sirenelor în caz de pericol, pe teritoriul României.
Guvernul reia exerciţiile de testare a sirenelor în caz de pericol
Raed Arafat a făcut, de curând, un anunț. Guvernul vrea să reia exercițiul "Miercurea sirenelor". Astfel, Şeful DSU Raed Aaraft precizat că vor fi reluate exerciţiile de testare a sirenelor în cazul oricărui pericol, de pe teritoriul României.
Guvernul a precizat că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va recurge la acţiuni de prevenire şi protecţie în caz de cutremur. Acest exercițiu va avea loc în săptămâna dedicată protecției civile din România, care va avea loc în luna martie.
""Miercurea sirenelor", prima zi de miercuri din luna martie vor fi testate sirenele, vom inștiința populația ca lumea să se obișnuiască din nou.
Faptul că facem pregătiri nu însemnă că se va întâmpla ceva. Prevenirea este obligația noastră. Să ai protecția civică puternică, să previi, să răspunzi direct, să reconstruiești. Din punct de vedere al modului de acționare, o să avem 2865 din sirenele funcționale. Pot fi declanșate comandat, iar 2595 necesita declanșare locală.", a declarat Raed Arafat, in urma cu puțin timp.
România se pregătește de marele cutremur
De curând, în cadrul unei ședinței care a avut loc la Comitetului Interministerial pentru Analiză de Risc Seismic, Nicolae Ciucă a anunțat care sunt obiectivele principale în cazul unui cutremur în România. Acesta a luat în calcul câteva măsuri privind un seism similar celui din 1977.
”Nu ne putem plânge de planuri şi proiecte, ceea ce putem să constatăm este faptul că ele suferă din punct de vedere al punerilor în aplicare. Şi atunci, vă rog să avem un instrument, la nivelul Comitetului, prin care să monitorizăm evoluţia punerii în aplicare a tuturor acestor proiecte. Dvs le veţi aproba, ele sunt în coordonare la nivelul minsterului, dar aş dori foarte mult să avem contribuţia de responsabilitate a autorităţilor locale, pentru că la nivelul lor există responosabilitatea faţă de tot ceea ce se realizează în comunităţi şi atunci, stabilim, vă rog să veniţi cu propuneri concrete, luăm decizia în comitet şi o transmitem ca atare.
Este important ca pe lângă aceste programe finanţate de la bugetul de stat să avem în vedere programele, proiectele care sunt în derulare pe fonduri europene, atât de coeziune cât şi din PNRR precum şi celelalte programe care sunt finanţate de diverse instituţii.”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, recent.
CITEȘTE ȘI: România se pregătește de marele cutremur. Ce măsuri a luat Guvernul pentru seismul anunțat