Icoana Maicii Domnului, plimbată pe străzile din Focșani pentru a combate virusul Covid-19 / VIDEO

Icoana Maicii Domnului, plimbată pe străzile din Focșani pentru a combate virusul Covid-19 © Captura video

Din păcate și țara noastră a fost lovită de coronavirus, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri crește de la o zi la alta. După ce autoritățile și medicii au venit cu metode pentru a încerca stoparea răspândirii coronavirusului, acum și Biserica a arătat că are propriile metode de a combate virusul ucigaș.

Preoții din Focșani au luat propriile măsuri în lupta cu coronavirusul. Pe străzile orașului, a fost plimbată cu mașină o icoană făcătoare de minuni pentru a-i proteja pe români. Un bărbat aflat într-o mașină de teren s-a plimbat cu icoana Maicii Domnului prin tot orașul. În fața acestei mașini se afla un alt autoturism din care răsuna muzica religioasă, dar flutura și steagul României. Acțiunea religioasă de combaterea a coronavirusului a fost aprobată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei care nu este pentru prima data când organizează astfel de procesiuni.

Ziua de sâmbătă a fost zi de sărbătoare pentru cei ce locuiesc în Focșani. Oamenii au întâmpinat mașina cu icoana sfântă cu flori și s-au rugat ca Dumnezeu să îi ferească de virusul ucigaș.

Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Dălhăuţi a fost plimbată ore întregi pe străzile din oraș, iar în fața bisericilor aflate pe traseu, convoiul de mașini se oprea, preotul însoțitor îi tămaia pe localnici, apoi marșul icoanei îsi vedea de drum.

Procesiunea religioasă urmează să ajungă  până la Adjud şi retur, la Nehoiu, în judeţul Buzău.

Traseul Icoanei Maicii Domnului a fost filmat de un localnic, care a făcut mai apoi clipul video public.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro