Liviu Dragnea, imagini din penitenciar! Declaraţiile VIP-urilor care au fost închise acolo / VIDEO

+2 click pentru
galerie

Liviu Dragnea, imagini din penitenciar! Declaraţiile VIP-uri care au fost închise acolo / VIDEO © Captură video

Penitenciarul Rahova este noua casă a lui Liviu Dragnea. Fostul lider de partid, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, este deocamdată într-o perioadă de carantină, de 21 de zile, perioadă prin care trece orice deţinut. I se fac analize, este consultat de psihologi şi se pregăteşte de executarea pedepsei. Liviu Dragnea şi-a petrecut deja două nopţi la închisoare şi a fost deja vizitat de avocata sa şi de un psiholog. Pe la penitenciarul Rahova au trecut, de-a lungul timpului, mai multe persoane publice. 

Închisoarea este una de lux, se pare, asta cel puţin dacă facem comparaţie cu alte penitenciare din ţară. La Rahova, Liviu Dragnea poate folosi unul dintre cele trei terenuri de sport ale penitenciarului şi poate alege să-şi petreacă timpul, în diverse ateliere, de la cel de tâmplărie, de exemplu, la cel de reparat maşini. Ei bine, programul este însă unul foarte strict. Condamnaţii sunt treziţi la ora 5.00 dimineaţa, iar seara, la 19, se dă stingerea, imediat după servirea cinei, la ora 18. Camerele de detenţie sunt dotate cu paturi supraetajate, iar în exterior, închisoarea este dotată şi cu spaţiu de joacă prietenos pentru copiii care vin în vizită. Tot în aceeaşi clădire, există 15 cabinete medicale, cabinet stomatologic, spălătorie de haine, o bibliotecă imensă, dar şi o biserică. Şi asta nu e tot. Fostul politician poate juca ping pong sau îşi poate petrece timpul în atelierul de muzică. Alte opţiuni ar fi cursurile de teatru, de pictură sau de lucru manual.

Dar nu se ştie încă tipul de regim în care îşi va executa pedeapsa Liviu Dragnea. Legea spune că pedepsele mai mari de 3 ani se execută într-un regim închis, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla cu fostul politician, căci decizia regimului său de detenţie este la mâna... directorului închisorii. Tot în regulament se spune că deţinuţii au dreptul zilnic la 10 apeluri telefonice şi pot primi cinci vizite pe lună. În plus, Liviu Dragnea, la fel ca ceilalţi oameni care sunt închişi acolo, are dreptul să primească un pachet cu alimente de 10 kg, plus 6 kg de fructe şi legume. Cât despre vizitele intime, acestea sunt permise o dată la 3 luni şi pot avea o durată de maximum două ore, asta dacă acesta nu crează probleme şi dacă participă la programele închisorii.

Pe la penitenciarul Rahova, au trecut, de-a lungul timpului, mai multe persoane publice. Cristian Boureanu a fost arestat preventiv, două luni în aceeaşi închisoare, după ce a fost acuzat că a lovit un poliţist. Într-un interviu, după eliberarea sa din închisoare, Boureanu a povestit cum a fost viaţa la Rahova.

George Becali a fost şi el închis, la Rahova. Ei bine, după eliberare, omul de afaceri a făcut declaraţii incendiare despre locul în care şi-a petrecut ani de detenţie. Becali a povestit că nu a dus o viaţă prea grea la Rahova.

Celebrul fotbalist al generaţiei de aur a fost şi el închis la Rahova. Gică Popescu povestea cum şi-a dat seama că o dată ajuns după gratii, trebuie să faci tot posibilul să... ieşi de acolo, cât mai repede! Dar pentru acest lucru e nevoie de multă... muncă!

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare. Fostul premier a fost eliberat, după mai bine de opt luni petrecute la Rahova şi la Jilava şi a vorbit atunci despre cum e viaţa de politician în puşcărie! 

R.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest