Impresar celebru, acuzat de fapte grave / Victimele l-au chemat în faţa judecătorilor

+6 click pentru
galerie

Un impresar celebru, implicat în mai multe scandaluri cu iz penal, este târât în faţa judecătorilor de foştii colaboratori şi de propriile firme, pe care le-ar fi adus în pragul falimentului.

Radu Baron, pe numele său de inculpat Baron Răduţ, este citat într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Tg. Secuiesc, în care este acuzat de “punerea în ciculaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”. În procesul în care Radu Baron are calitatea de inculpat există cinci părţi vătămate, două dintre acestea fiind chiar propriile firme. De altfel, una dintre societăţile comerciale deţinute de Radu Baron este în prezent administrată de un lichidator judiciar, semn că impresarul a condus-o atât de bine, încât a ajuns cu un picior în groapă. Celelalte trei părţi vătămate sunt membrii trupei "Haiducii", Mairan Niculae, Cristian Caloeanu şi Cătălin Vieru, care îl acuză pe Baron de furt intelectual.

Dacă până acum se războiau prin tribunale pe marca amintită în dosare civile, anul trecut impresarul Radu Baron a căpătat statutul de inculpat în procesul care i-ar putea pecetlui cariera. "Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Baron Răduţ privind obiectul procedurii de cameră preliminară. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis la 27.07.2018 în dosarul penal nr. 1172/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc privind pe inculpatul Baron Răduţ, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prev. si ped. de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei", au dispus magistraţii, în dosarul care este judecat acum la Tg. Secuiesc.

Iubit de procurori

La finele anului 2016, oamenii legii au descins la sediile firmelor lui Radu Baron, după ce a fost începută o urmărire penală împotriva impresarului. Toate astea, după ce poliţiştii au primit mai multe plângeri din partea unor artişti. Membrii formaţiei Haiducii - Marian Niculae, Cătălin Vieru şi Cristian Caloeanu (foto jos) - l-au reclamat pe Radu Baron, care le programase un concert cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului în Parcul Civic al oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, pe motiv că impresarul a înlocuit trupa cu alţi trei artişti, fără a avea acordul lor sau al Primăriei Oraşului Mărăşeşti. Potrivit actelor depuse la dosar, Radu Baron ar fi prejudiciat Primăria Oraşului Mărăşeşti, localitate în care formaţia Haiducii ar fi trebuit să cânte pe 1 iunie, cu 800 de euro. Ulterior, procurorii au clasat dosarul, pe motiv că prejudiciul de 800 de euro a fost prea mic.

Iertat, după ce a fost prins cu arme

Tot în judeţul Vrancea, Baron a avut un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. A reuşit să scape el, după ce procurorii au decis să renunţe la acuzaţii. "Admite cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărirea penală nr. 210/P/2017 din data de 02.02.2018, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, faţă de suspectul Baron Răduţ, cercetat pentru infracţiunile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Confirmă ordonanţa menţionată mai sus şi constată legalitatea şi temeinicia acesteia. Cheltuielile judiciare efectuate de stat în prezenta cauză vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă", au decis magistraţii.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro