În a doua zi de stare de alertă, ÎPS Teodosie împărtășește copii cu aceeași linguriță! / VIDEO

În a doua zi de stare de alertă, ÎPS Teodosie împărtășește copii cu aceeași linguriță! © constantadeazi.ro

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a împărtășit mai mulți copii pe treptele din fața catedralei Sf. Petru și Pavel din Constanța, în a doua zi după instaurarea stării de alertă pe teritoriul României. ÎPS Teodosie a folosit același potir și aceeași linguriță, neținând astfel cont de nicio regulă impusă de autorități și Patriarhia Română pentru siguranța credincioșilor. 

Potrivit constantadeazi.ro, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 mai, ÎPS Teodosie şi mai mulţi preoţi au oficiat o slujbă de împărtăşire a credincioşilor veniţi în faţa catedralei Sf. Petru și Pavel din Constanța.

În imaginile surprinse la slujbă se observă femei cu copii de mână sau în braţe, care se înghesuie pe treptele bisericii pentru a primi împărtăşania arhiepiscopului Tomisului. ÎPS Teodosie sfidează legea și folosește aceeaşi linguriţă din acelaşi potir pentru împărtășanie.

Mai mult, credincioșii care au primit Taina Împărtășaniei au fost şterşi la gură cu acelaşi prosop. În acesta era frecvent curăţată şi linguriţa.

După ce au fost împărtășiți, credincioșii au fost lăsaţi să-și bage mâinile într-un bol aurit, pentru a lua bucăţi de pască.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis în contextul actual ca „împărtășirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020“.

Cu toate că în România a fost instituită stare de alertă, regulile fiind ca, la slujbele săvârşite în afara lăcaşurilor de cult, distanţa între credincioşi să fie de 2 metri în orice direcţie, pandemia de coronavirus pare că nu există pentru ÎPS Teodosie şi preoţii săi.

Puteți vedea video-ul AICI


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro