În ce condiții purtarea măștii de protecție nu ar fi obligatorie în spațiile închise. Alexandru Rafila a clarificat această situație

În ce condiții purtarea măștii de protecție nu ar fi obligatorie în spațiile închise © Arhiva

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă. Însă, profesorul Alexandru Rafila a vorbit acum despre posibilitatea ca unele persoane să poată să renunțe la purtarea acestor măști. 

De când purtarea măștilor a devenit obligatorie în spațiile publice închise, multe persoane s-au plâns de faptul că din anumite motive nu pot respira așa cum ar trebui atunci când își pun pe față masca de protecție.

Unii români au probleme de sănătate, alții pur și simplu îi încurcă vârsta pentru a putea respira prin masca de protecție. 

În acest caz, profesorul Alexandru Rafila a declarat, conform Digi24, faptul că trebuie discutat acest aspect și trebuie luate cele mai bune decizii pentru a-i proteja pe oameni de coronavirus, dar pe lângă acest lucru, să nu le îngreuneze viața. 

"Cred că lucrul la care trebuie să ne gândim cu toții ar fi câteva situații care pot apărea, în care chiar în spații închise masca nu poate fi utilizată sau pentru persoane cu astfel de dificultăți.

De exemplu, pe un elev care are o boală de tip astmatiform putem să îl plasăm într-un loc unde riscul de contaminare e mai mic.

Probabil că la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă.

Trebuie să ne gândim și la astfel de alternative, tocmai ca să avem flexibilitate când aplicăm reglementarea legală", a explicat Alexandru Rafila, conform sursei citate anterior. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro