În contextul pandemiei de coronavirus, Marcel Ciolacu, vine cu noi propuneri către Guvern. Ratele și prețurile la utilități ar putea fi înghețate / VIDEO

În contextul pandemiei de coronavirus, Marcel Ciolacu, vine cu noi propuneri către Guvern © Facebook

Luni a fost decretată stare de urgență în România, în contextual pandemiei cu coronavirus. După ce autoritățile au luat o serie de măsuri pentru a stopa răspândirea virusului ucigaș din China, încă un politician vine cu noi propuneri.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat, luni, Guvernului noi măsuri pentru a limita efectele negative produse de pandemia de coronavirus. Omul PSD-ului a propus ca pentru binele firmelor, dar și pentru populație, să fie înghețate ratele și prețurile la utilități, până ce țara noastra va intra într-o funcționalitate normală.

„În aceste zile trebuie să dăm cu toții dovadă de responsabilitate și unitate la nivel institutional și uman. PSD propune un set de priorități care ar trebui preluate și implementate urgent de Guvernul României. Sunt măsuri de spirjin financiar care trebuie acordate firmelor cu pierderi cauzate de pandemie, precum și  măsuri de sprijin pentru populație. Toate aceste măsuri trebuie luate acum pentru a fi eficiente. Orice amânare va avea consecințe negative”, a fost începutul discursului lui Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a propus următoarele măsuri pentru a veni în sprijinul firmele și a populației, în plină pandemie de coronavirus.

”-opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a ratelor bancare

-înghețarea prețurilor la utilități: gaze, energie telefon, TV și internet pe o perioadă de la 3 până la 6 luni

-șomajul tehnic achitat de stat în proporție de 75% pe o perioadă determinată

-rambursarea TVA și a concediilor medicale restante

-amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile afectate

-este necesarea implementarea de către BNR a unei scheme de credite cu dobândă fixă și subvenționate de 1 miliard de euro. Creditele vor fi acordate băncilor comerciale cu 0% dobândă, din aceste sume băncile vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite cu o dobândă de maximum 3% pe an pentru noi investiții și capital de lucru

- demarea de urgență a demersurilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru pandemie”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro