În plină pandemie de coronavirus, Gabriela Firea a anunțat lansarea unei platforme online pentru consultații medicale gratuite

Gabriela Firea a anunțat lansarea unei platforme online pentru consultații medicale gratuite © Arhiva

În plină pandemie de coronavirus autoritățile iau tot mai multe măsuri în încercarea de a stopa răspândirea virusului, dar și pentru a veni în ajutorul tuturor românilor.

Acum primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vine cu o nouă metodă prin care să îi ajute pe bucureșteni.

Firea a anunțat că în curând va fi lansată o platformă online prin care cetățenii să își poată face consultații medicale gratuite, în toată această perioadă, în care trebuie să stăm cât mai mult în casă.

Aplicația lansată de Gabriela Firea va fi funcțională pentru toate spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Firea spune că totul a fost gândit pentru a-i încuraja pe oameni să stea acasă, în încercarea de a stopa răspândirea virusului, dar în același timp, oamenii să își poată rezolva și problemele de sănătate cu care se confruntă.

"Astfel, locuitorii Capitalei se pot adresa online specialiștilor, care îi vor evalua medical de la distanță și le vor răspunde la întrebări. Avantajul este faptul că prin această modalitate se asigură și un prim triaj al pacientului și, în funcție de chestionarul completat (prin intermediul căruia se pot transmite chiar și documente medicale), acesta va primi recomandările corespunzătoare. Prin urmare, se poate evita deplasarea la spital", a declarat Gabriela Firea.

Pentru a veni în ajutorul bucureștenirlor, Firea a și explicat cum va funcționa noua aplicație.

"Pacienții accesează https://pacient.assmb.ro , introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documente medicale (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital, șamd.). Selectează specialitatea și medicul, apoi introduc datele personale și cele de contact.

Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri. Astfel pacientul primește informații personalizate în urma cărora va știi ce are de făcut cu exactitate.

"În concluzie, vă recomandăm din tot sufletul să folosiți aceste platforme înainte de a lua decizia de a vă duce la spital. Trebuie să fim cu toții responsabili și să încercăm să nu aglomerăm unitățile medicale atunci când nu este cazul", a mai spus Firea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro