În plină pandemie de coronavirus, sănătatea românilor este amenințată de un nor de praf asiatic. Doctorii spun să ținem geamurile închise

În plină pandemie de coronavirus, sănătatea românilor este amenințată de un nor de praf asiatic. Doctorii spun să ținem geamurile închise © Pixabay

Pe lângă pandemia de coronavirus, România se mai confruntă cu o problemă serioasă. Deasupra țării noastre plutește cu un nor de praf asiatic care ne amenință sănătatea.

Potrivit spuselor meteorologilor, în scurt timp, în România, cantitatea de particule fine va depăși chiar și de 10 ori limitele normale.

În următoarele zile efectele vor fi resimțite pe întreg teritoriul, cu precădere în partea centrală și sudică a României.

Având în vedere faptul că sănătatea ne poate fi pusă în pericol, medicii îi sfătuiesc pe oameni să deschidă geamurile cât mai rar, când este neaparată nevoie. Sfatul medicilor este valabil până pe data de 29 martie.

Conform meteorologului ANM, Alina Șerban, aceste particule provin din zona Kazahstan. Din fericire, nu este vorba despre o concentrație foarte mare.

„Aceste particule apar adesea pe teritoriul țării noastre, mai ales pe circulații sudice. Se întâmplă în mod deosebit să vină din Peninsula Arabică, din nordul Africii. De data aceasta, ele vin din partea de est a țării noastre, de undeva din zona Kazahstan. (...) Se pare că nu e o concentrație foarte mare, se putea și mai mult de atât”, spune meteorologul ANM, Alina Șerban, potrivit Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro