Înălțarea Domnului, sărbătoare mare pentru creștini. Tradiții și obiceiuri pentru această zi
De Razvan Paltin.
Publicat pe 10.06.2021 la 08:28
Actualizat pe 10.06.2021 la 08:30
Astăzi este o zi foarte importantă pentru toți creștinii asta deoarece are loc Înălțarea Domnului, sărbătoarea celebrată la 40 de zile de la Înviere. Ce tradiții și obiceiuri trebuie respectate.
- Ce semnifică Înălțarea Domnului
- Tradiții și obiceiuri pentru această sărbătoare
Sărbătoarea mare pentru toți creștinii, Înălțarea Domnului
Pentru românii Înălțarea Domnului este o sărbătoare foarte mare, asta deoarece semnifică trecerea Domnului Nostru Iisus Hrisos mai presus de toți îngerii și toți sfinții, ajungând la Dumnezeu, după cum a cum Sfântul Ioan Hrisostom.
Înălțarea Domnului are loc la 40 de zile la la Învierea sa, iar potrivit Sfinților Părinți, Mântuitorul s-a înălțat la ceruri purtând semnele răstignirii pe mâini și pe picioare, dar și semnele suliței care i-a fost înfiptă în coaste.
Actul Înălțării s-a petrecut în văzul tuturor oamenilor, iar după ce s-a întâlnit cu mai multe persoane și mai mulți apostoli El a pornit cu aceștia pe muntele Măslinilor, în grădina Ghetsimani.
Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului
Se spune că în această zi, de Înălțarea Domnului, oamenii își pun la brâu frunze de nuc pentru că se crede că și Iisus Hrisos a purtat atunci când s-a ridicat la ceruri.
Totodată, vitele se bat cu leuștean ca să se îngrașe și să fie sănătoase și ferite de vrăjitorii. Mai mult de atât, de Înălțare, se taie din vârful cozilor de vite și se îngroapă într-un furnicar, cu urarea: ”Să dea Dumnezeu să fie atâția miei și viței câte furnici sunt în acest furnicar”
Se spune că cine moare astăzi, de Înălțarea Domnului, ajunge direct în Rai.