Încă două persoane infectate cu coronavirus, confirmate în România

Încă două persoane infectate cu coronavirus, confirmate în România © Arhiva

Coronavirusul se extinde şi în România. După tânărul din judeţul Gorj, în vârstă de 25 de ani, acum alte două persoane au fost confirmate cu coronavirus. În total, trei români sunt infectaţi cu Covid-19.

Anunţul a fost făcut vineri, în jurul orei 14:30 de către autorităţi. În ţara noastră există acum trei persoane infectate cu virusul ucigaş din China.

Secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Araf, dar şi Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc pe 28 februarie, că alte două persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Cea de-a doua persoană care a contactat virusul ucigaş din China este un bărbat din Maramureş, în vârstă de 45 de ani. Omul s-a întors în ţară în urmă cu doar trei zile.

Iar cel de-al treilea caz depistat pozitiv cu coronavirus este o femeie din Timişoara, în vârstă de 39 de ani.

Vă reamintim că primul caz de coronavirus a fost depistat în judeţul Gorj. Un tânăr de 25 de ani a contactat virusul ucigaş. Acum bărbatul se află izolat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. De asemenea iubita şi familia tânpărul se află izolaţi la domiciliu.

După depistarea tânărului, în tot judeţul Gorj a fost deschisă o anchetă epidemiologică şi se încearcă prevenţia maximă pentru a nu răspândi virusul.

În întreg judeţul se află aproape 300 de persoane izolate, printre care şi copii, altor 50 li s-au prelevat probe pentru a se stabili dacă au contactat sau nu virusul.

În total, din judeţul Gorj au fost prelevate şi trimise la laborator peste 123 de probe. Până în acest moment doar 13 probe au fost confirmate negativ.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro