Încă o lovitură pentru familia Elodiei Ghinescu! Fratele avocatei dispărute a primit teribila veste
Publicat pe 03.09.2018 la 23:43 Actualizat pe 04.09.2018 la 08:51
Dramele se țin lanț de familia Elodiei Ghinescu, celebra avocată dispărută fără urmă, care instanța a decis că a fost ucisă de polițistul Cristian Cioacă.
Dramele se țin lanț de familia Elodiei Ghinescu, celebra avocată dispărută fără urmă, care instanța a decis că a fost ucisă de polițistul Cristian Cioacă.
Pe data de 29 august 2007, Elodia Ghinescu a dispărut fără urmă. În 2011, pentru a înainta procesul în care soțul avocatei, Cristian Cioacă, era acuzat de uciderea ei, Elodia a fost declarată oficial moartă. Într-un final, polițistul a fost condamnat definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare, pentru uciderea avocatei.
Acum, fratele Elodiei Ghinescu, Robert, a primit o veste crudă: condamnare la închisoare.
Potrivit stirilekanald.ro, Robert, profesor de religie de profesie, a fost condamnat la închisoare pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
„PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII, HOTĂRĂŞTE: În baza art. 337 din Codul penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p., stabileşte pentru inculpatul GHINESCU CONSTANTIN-ROBERT, pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza art. 17 alin. 2 C.p.p., raportat la art. 83 din Codul penal, amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare stabilite în sarcina inculpatului GHINESCU CONSTANTIN-ROBERT, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, prevăzut de art. 84 din Codul penal. În baza art. 85 alin. 1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. g) din Codul penal, interzice inculpatului pe o perioadă de un an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri exercitiul dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesară detinerea unui permis de conducere. În baza art. 404 alin. 3 C.p.p. şi art. 88 din Codul penal, atrage atenţia inculpatului că, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau al săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea pedepsei stabilite. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p., obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei hotărârii. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărâre.