Încă o lovitură pentru fostul preot Cristian Pomohaci / Decizie de ultimă oră a judecătorilor
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 09.04.2020 la 23:50
Actualizat pe 09.04.2020 la 23:40
Fostul preot Cristian Pomohaci încasează lovitură după lovitură: după ce, recent, a fost condamnat pentru evaziune, în urmă cu trei zile a mai primit o veste proastă din partea judecătorilor.
Fostul preot Cristian Pomohaci încasează lovitură după lovitură: după ce, recent, a fost condamnat pentru evaziune, în urmă cu trei zile a mai primit o veste proastă din partea judecătorilor.
Controversatul artist Cristian Pomohaci, care a fost răspopit după ce a încercat să agațe un băiat, a rămas, printr-o sentință definitivă, fără permis de conducere. Pomohaci s-a judecat timp de doi ani cu IPJ Brașov, iar în urmp cu trei zile a pierdut procesul în care solicita anularea sancțiunii contravenționale. ”Respinge apelul declarat de apelantul Pomohaci Cristian împotriva sentinței civile nr 5580/2019 a Judecătoriei Brașov pe care o menține. Definitivă”, au decis judecătorii. În primă instanță, magistrații hotărâseră: ”Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul POMOHACI CRISTIAN DORIN, împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PBVX nr. 0190184/08.07.2018 întocmit de către INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI BRAŞOV, ca fiind neîntemeiată. Menţine sancţiunile care i-au fost aplicate petentului în baza procesului verbal contestat. Ia act de faptul că, intimata nu a solicitat obligarea petentului la plata cheltuielilor de judecată”.
În urmă cu o lună, Pomohaci a fost condamnat la un an cu suspendare, pentru evaziune fiscală. ”Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu inculpatul P. C. D. Condamnă pe inculpatul P. C. D. la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal – 11 acte materiale. În temeiul art. 91 alin. 1 Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei. În temeiul art. 92 Cod penal stabilește un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.
În perioada termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: (...) să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței; să presteze o muncă neremunerată, pe o perioadă de 90 zile, în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrișoara sau în cadrul Primăriei Năsăud. Obligă inculpatul la plata sumei de 5.800 lei, din care suma de 5.000 lei provine din faza urmăririi penale cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, au decis, luna trecută, judecătorii.