Încă o lovitură pentru fugarul Suhaib Meshah / Traficantul de persoane este acuzat și de evaziune fiscală
De Narcis Voica.
Publicat pe 08.01.2024 la 23:06
Actualizat pe 09.01.2024 la 11:10
Dosarul în care membrii familiei lui Suhaib Meshah sunt acuzați de evaziune fiscală a luat o turnură neașteptată: fugarul condamnat la zece ani pentru trafic de persoane este acuzat și de infracțiuni economice, iar bunurile acestuia au fost pus sub sechestru.
- Suhaib este inculpat într-un nou proces
- În dosarul respectiv, membrii familiei Meshah sunt acuzați de evaziune fiscală
Mai mulți membri ai familiei lui Suhaib Meshah au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzați de evaziune fiscală, iar recent, pe lista inculpaților a apărut și numele celebrului fugar. Mai mult, în zilele trecute, judecătorii au dispus prelungirea măsurilor asigurătorii, pentru ca, la finalul procesului, statul român să recupereze banii din conturile evazioniștilor.
În urmă cu o lună, judecătorii din Brașov au admis, parțial, apelul formulat de fugarul Suhaib. Însă nu cu privire la condamnarea de zece ani, ci doar în privința sumei confiscate de la individ. „Admite apelul formulat de inculpatul Meshah Suhaib Abdel Naser împotriva sentinţei penale nr. 90/S/12.05.2023 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul penal nr. 2886/62/2029, pe care o desfiinţează în ceea ce priveşte cuantumul sumei confiscate de la inculpat. Rejudecând cauza în aceste limite: În baza art. 112 alineat 1 litera e Cod penal confiscă de la inculpatul Meshah Suhaib Abdel Naser suma de 20.200 de euro obţinută din comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. (...) Definitivă”, a decis instanța.
Suhaib Meshah a dispărut fără urmă chiar înainte de a fi condamnat la zece ani de pușcărie, într-un dosar de trafic de persoane: „Condamnă pe inculpatul MESHAH SUHAIB ABDEL NASER la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”.
După ce a aflat sentința, tatăl lui Suhaib s-a declarat revoltat, afirmând că vrea să plece din România, pe care a etichetat-o drept „țară a mafiei”. „Astăzi merg la avocat și vorbim cu el să mergem la Curtea de Apel. Am așteptat de la domnul procuror general să vedem unde ajungem cu el. Normal. Așa ceva nu crede niciun avocat. Eu tot mă rog la Dumnezeu, pentru că el nu e aici în România. Pentru că asta este o țară a mafiei. Normal (nr. vreau să plecăm din România), stau aici de 32 de ani, mi-am făcut familie aici. Domnul avocat a cerut la judecători să vadă probe, ca să vedem de ce a primit el 15 ani. Pentru că nu are cum el să fi făcut așa ceva, n-are cum, înseamnă că are ceva personal cu el”, a declarat tatăl lui Suhaib Meshah, în exclusivitate, pentru Antena Stars.
În timp ce părinții lui Suhaib Meshah susțin că acesta ar fi fost răpit sau chiar ucis de interlopi, iar Poliția Română l-a dat în urmărire generală, la rubrica „Most Wanted”, surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS că iordanianul condamnat pentru trafic de persoane s-ar ascunde pe teritoriul Republicii Moldova sau chiar în Ucraina. Ipoteza anchetatorilor a fost luată în calcul după ce, la scurt timp după emiterea mandatului de arestare pe numele său, Suhaib a parcurs un traseu extrem de interesant. Conform surselor amintite, după emiterea mandatului, timp de patru zile, telefonul fugarului a fost localizat în nordul Moldovei, în zona graniței cu Republica Moldova, după care semnalul a dispărut brusc. Astfel, anchetatorii suspectează că Suhaib ar fi trecut Prutul și nu exclud nici varianta ca acesta să fi mers în Ucraina, profitând de faptul că țara este în plin război și autoritățile de acolo n-au timp de căutat fugari.
Într-un alt dosar, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis să renunțe la urmărirea penală. În dosarul respectiv, Suhaib Meshah a fost anchetat alături de un anume George Gavrilă Micu. Conform legii, procurorii pot renunța la urmărirea penală atunci când pedeapsa pentru fapta comisă nu depășește șapte ani, dar și în alte condiții, ținând cont de atitudinea inculpatului, trecutul infracțional al acestuia, costurile anchetei etc.
Citește și: Scandalul pe moștenirea fraților Dolănescu o ia de la capăt / Miza: un imobil din Capitală