Încă o lovitură pentru părinții fetelor ucise de „Monstrul din Caracal” / Gheorghe Dincă le râde în față
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 08.04.2021 la 23:50
Actualizat pe 08.04.2021 la 23:37
Justiția oarbă, care împarte dreptatea în mod egal, mai calcă și-n străchini. În timp ce părinții îndoliați ai victimelor lui Gheorghe Dincă sunt puși să plătească pentru orice cerere făcută în dosar, pentru criminal se fac ședințe speciale, pentru ca acesta să beneficieze de gratuitate, conform legii.
- Familiile îndoliate sunt bune de plată, iar pentru criminal se fac ședințe speciale, ca să nu fie taxat
- Din greșeală, judecătorii l-au pus pe „Monstrul din Caracal” să scoată bani din buzunar, însă au dres-o rapid, zilele trecute
- Pe de altă parte, familiile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, sunt bune de plată
În urmă cu o săptămână, magistrații au ținut o ședință, pentru a repara o eroare uriașă: îl puseseră, din greșeală, pe Gheorghe Dincă, să-și plătească avocatul. Însă, cum orice infractor beneficiază de apărare gratuită, din partea statului, magistrații au fost nevoiți să facă modificările cuvenite: „Înlătură omisiunea vădită din conţinutul minutei încheierii din 30.09.2020 pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul nr. ..., în sensul că onorariul apărătorilor din oficiu pentru inculpaţii Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămâne în sarcina statului. Dispune efectuarea cuvenitelor mențiuni. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 31.03.2021”.
La finele anului trecut, judecătorii au respins cererea de strămutare a Monicăi Melencu, mama Luizei, obligând-o pe femeia căreia i-a fost ucisă fata să plătească și cheltuielile de judecată. „Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta. În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, au decis judecătorii.
Același răspuns l-au primit și părinții Alexandrei Măceșanu, fata ucisă cu ajutorul poliției, care a abandonat-o în mâinile criminalului. La fel ca și în cazul Monicăi Melencu, Curtea de Apel Craiova i-a obligat pe Ion şi Tudoriţa Măceşanu să plătească şi cheltuielile judiciare, câte 25 de lei de fiecare, fiindcă au deranjat instanța. În schimb, cel care a răpit-o pe fetița soților Măceșanu, a violat-o, a ucis-o și i-a incendiat cadavrul a avut parte de avocat din oficiu, plătit din banii contribuabililor. Adică și din banii soților Măceșanu.
Probe distruse sub nasul judecătorilor
Mașina pe care Gheorghe Dincă o folosea pentru a ademeni și răpi fete de pe stradă a fost făcută praf chiar de către anchetatori, apoi scoasă la vânzare, pe internet, sub nasul judecătorilor. Conform unor site-uri de anunțuri auto, instituția care a încercat să scape cât mai rapid de proba-cheie din dosarul Caracal este Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Cu toate că, teoretic, mașina era funcțională în momentul în care Alexandra Măceșanu a fost răpită de pe stradă de Dincă, ANABI a explicat în anunțurile postate pe internet că aceasta este nefuncțională, iar interiorul este deteriorat și demontat. Mai mult, anunțurile sunt și în prezent active, deși o instanță a decis deja ca autoturismul să nu fie valorificat.
Ca să vândă cât mai rapid mașina lui Dincă, ANABI a cerut un preț derizoriu - 1.000 de lei -, iar dacă familia Luizei Melencu nu ar fi cerut în instanță oprirea licitației, una dintre cele mai importante probe din dosarul Caracal s-ar fi pierdut definitiv. „Admite contestaţia, formulată de contestatorii părţi civile Melencu Monica Georgeta şi Iordache Stelian împotriva măsurii asiguratorii dispuse prin ordonanţa procurorului DIICOT – Structura Centrală din data de 11 noiembrie 2019, în dosarul de urmărire penală nr. 2491/D/P/2019 prin care s-a dispus valorificarea anticipată a bunurilor mobile ce fac obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 şi, pe cale de consecinţă, dispune ca bunul mobil reprezentat de autoturismul marca Renault Megane cu nr. de înmatriculare OT-48-WYW, serie şasiu VF1KM1R0H35632564, ce a făcut obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului, instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 din data de 29. 08. 2019, să nu fie valorificat de către Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Definitivă”, au decis judecătorii.