Încă un cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Încă un cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul © Foto simbol arhivă

Un nou cutremur s-a produs în România, vineri noapte, în zona seismică Vrancea şi este al cincilea din această săptămână.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs vineri noapte, la ora 23:38 în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul a avut magnitudinea de 3.2 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost la 131 kilometri. 

Cutremurul s-a produs în apropiere de Nehoiu, Vălenii de Munte, Urlaţi, Mizil şi Întorsura Buzăului.

Seismul înregistrat vineri noapte este al cincilea din această săptămână. 

Joi, 7 noiembrie, un alt cutremur puternic s-a produs în zona seismică Vrancea. Seismul de joi a avut epicentrul la 70 de kilometri adâncime şi magnitudinea de 2.7 grade pe scara Richter. Cu o zi înainte de acesta, în Buzău a fost înregistrat un seism de 2.5 grade pe scara Richter, la 105 kilometri adâncime.

De asemenea, marţi, 5 noiembrie, s-a produs cel mai puternic seism din această săptămână. Cu o magnitudine de 3.6 grade pe scara Richter, tot în Buzău, la 126 de kilometri adâncime. În aceeaşi zi, au mai avut loc alte trei cutremure în Harghita, Vrancea şi Timiş. Săptămâna a început cu seismul din Harrghita, înregistrat la 90 de kilometri adâncime şi cu o magnitudine de 2.7 grade pe scara Richter.

Acesta a fost urmat de seismul din Vrancea, produs la 98 de kilometri adâncime şi 2.6 grade pe scara Richter. Apoi, la doar câteva minute distanţă, un seism s-a produs în Timiş. Epicentrul a fost de 5 kilometri adâncime, iar magnitudinea de 2.8 grade pe scara Richter.


facebook whatsapp twitter pinterest