Incendii de deșeuri lângă București. Ministerul Mediului a intervenit în miezul nopții / VIDEO

Incendii de deșeuri lângă București © Captura video

După ce Gabriela Firea, ministrul Mediului, cât și bucureștenii și locuitorii din apropierea Capitalei se plâng de gradul ridicat de poluare, acum, în miezul nopții au fost descoperite incendii de cabluri, deșeuri menajere și mase platice, chiar lângă oraș.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au intervenit, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în Sintești-Vidra, Lângă Capitală, după ce au fost anunțați că acolo au loc câteva focare active.

Deplasați la fața locului, comisarii au descoperit mai multe focare active și alteșe abia stinse.

La fața locului au ajuns și pompierii care au stins focarele care încă ardeau. Mase platice, cabluri și deșeuri menajere ardeau pe camp.

În acest caz se vor deschide dosare penale, după ce rapoartele vor fi finalizate și trimise către insitutițiile abilitate.

”Față de precedenta perioadă analizată, în ultimele 24 ore concentrațiile de PM10, PM2,5 și NO2 au crescut mai puțin în perioada de seară (20:00-23:00) și pe perioadă mai scurtă, fapt datorat și condițiilor meteo care au favorizat dispersia poluanților. Totuși, având în vedere concentrațiile ridicate înregistrate în noaptea de 20 spre 21 martie, concentrația medie zilnică a PM10 a depășit, în ziua de 21 martie, valorile limită la stațiile B1 și B6. Maximul concentrației medii zilnice a fost 58.97, la stația B1”, se arată într-un comunicat al ministerului.

După acest eveniment, dar și după ce în decursul acestei luni poluarea din Capitală a fost mult peste limita admisă, comisarii de mediu se vor afla în permanență pe teren pentru a stopa activitățile care duc la poluarea masivă a Capitalei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro