Incendiu în pădurea din Plauru, locul unde au căzut mai multe drone rusești! Pompierii au intervenit de urgență / FOTO
Publicat pe 30.10.2023 la 19:43 Actualizat pe 30.10.2023 la 19:43
Pădurea din Plauru, cunoscută recent pentru incidentele cu drone rusești, a fost cuprinsă de flăcări astăzi, provocând panică în rândul oamenilor. Pompierii au intervenit de urgență pentru a stinge incendiu.
- Incendiu în pădures din Plauru
- Autoritățile au intervenit
Un incendiu de proporții mistuie peste 50 de hectare de vegetație și pădure în zona localității Plauru, din Tulcea. Acest cătun a fost recent martorul mai multor incidente în care drone rusești au fost doborâte de către forțele ucrainene de apărare antiaeriană.
Incendiu în pădures din Plauru
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta a raportat că incendiul a cuprins o vastă arie, însă cauza acestuia rămâne necunoscută în acest moment. Două echipaje de pompieri, dotate cu autospeciale specializate, și zece subofițeri ai ISU Delta s-au mobilizat pentru a lupta împotriva flăcărilor. De asemenea, la intervenție participă reprezentanți ai Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență din comuna Ceatalchioi și ai Ocolului Silvic Tulcea.
Duminică, echipele ISU Delta au depus eforturi considerabile pentru a stinge mai multe focare apărute pe suprafețe de vegetație uscată în cadrul unei amenajări agricole, luptând pentru a proteja liziera și pădurea din zona localității Plauru. Această operațiune a durat aproape 12 ore, demonstrând determinarea și abnegația pompierilor în fața unui inamic de netăgăduit: flăcările devastatoare.
Adevărul despre dronele căzute în Deltă
Un raport privind misterioasele drone care au căzut în Delta Dunării a fost finalizat și înaintat Parchetului General pentru investigații suplimentare. Potrivit informațiilor obținute, se pare că aceste aparate de zbor au fost interceptate și lovite de apărarea antiaeriană ucraineană.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a ținut să sublinieze că aceste drone nu au avut ca țintă teritoriul României și nu prezintă niciun pericol actual pentru securitatea națională.
De asemenea, acesta a ținut să precizeze că "duc la concluzia că dronele au fost lovite de apărarea antiaeriană a Ucrainei în atacuri asupra portului Izmail şi au intrat într-o evoluţie necontrolabilă în vecinătatea ţintei, ceea ce a determinat pătrunderea accidentală a spaţiului aerian naţional şi căderea acestora în proximitate, pe teritoriul României".