Incendiu la Spitalul Carei, izbucnit din cauza unei ţigări! Mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi

Incendiu la spitalul din Carei, izbucnit din cauza unei ţigări! Mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi © presasm.ro

Marţi dimineaţă, un incendiu a izbucnit la Spitalul Carei, din cauza unei ţigări. Un medic a reuşit să salveze mai mulţi pacienţi, după ce i-a evacuat.

În dimineaţa zilei de marţi, la ora 05:05, pompierii din cadrul Detaşamentului Pompieri Carei au fost alertaţi cu privire la producerea unui incendiu la spital. La faţa locului au fost trimise de urgenţă mai multe echipaje, două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. 

Incendiul a izbucnit în zona grupului sanitor de la parter, iar fumul a pătruns până la etajul 1, prin coloana de aerisire. 

Până la sosirea salvatorilor, dispeceratul a coordonat şi a dat indicaţii personalului unităţii spitaliceşti. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar incendiul a fost lichidat rapid, conform presasm.ro.

Medicul de gardă este cel care a alertat pompierii, după ce a simţit miros de fum. De asemenea, 10 pacienţi de pe secţia cea mai expusă au fost salvate. 

După lichidarea incendiului, pompierii au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, fumatul în locuri nepermise ar fi fost de vină.

„Incendiul a fost lichidat încă în faza incipientă și nicio persoană nu a suferit răni sau arsuri. Reacția promptă a medicului de gardă, care a alertat rapid forțele de intervenție, atunci când a simțit miros de fum, dar și modul exemplar în care personalul de pe locul de muncă a procedat la evacuarea celor 10 pacienți de pe secția cea mai expusă, au fost salvatoare. Pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului efectul termic - fumatul în locuri nepermise”, a transmis ISU Satu Mare, conform Mediafax.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro