Inevitabilul s-a produs! Nu mai sunt locuri la ATI în București. Pacienți COVID, transferați cu avioane militare la alte spitale din țară
Publicat pe 19.11.2020 la 16:49 Actualizat pe 19.11.2020 la 16:51
Scenariul de care toți bucureștenii se temeau a devenit realitate. Spitalele din Capitală nu mai au locuri la ATI pentru pacienți confirmați cu COVID-19. Prin urmare, Ministerul Apărării a anunțat că va transporta, joi, 15 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, din București la spitale din regiunea Moldovei.
- Inevitabilul s-a produs!
- Nu mai sunt locuri la ATI în București.
- Pacienți COVID, transferați cu avioane militare la alte spitale din țară
Ministerul Apărării a anunțat că azi va transporta 15 pacienți COVID, aflați în stare gravă, din București în spitalele cu locuri libere la ATI, din regiunea Moldovei.
„Astfel, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni - Bacău - Iași, cinci pacienți bolnavi de COVID 19.
Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.
Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București”, arată un comunicat de presă.
Nu mai sunt locuri la ATI în București
Emilian Imbri, managerul Institutului Victor Babeș din București, a vorbit despre situația din unitatea medicală pe care o gestionează, pentru Digi 24.
Managerul a afirmat că toate cele nouă paturi de la ATI, din institut, sunt ocupate, ceea ce era de așteptat ținând cont s-au tras de luni de zile semnale de alarmă în acest sens.
Spitalizare prelugită
Medicul a subliniat că de 2-3 săptămâni au apărut mai multe cazuri grave, fiind necesară o perioadă mai îndelungată de spitalizare.
Potrivit managerului, acum sunt mai mulți pacienți cu vârste peste 60 de ani decât erau la începutul pandemiei, ei fiind cei care pierd lupta cu virusul, cel mai des.