ÎNREBAREA ZILEI: Cât de nociv este zaharul pentru organism?

zahar © Hepta

Consumul mare de zahăr nu a fost niciodată asociat cu vreun beneficiu auspra organismului. Ba din contră, în cantitate mare poate poate dezvolta afecțiuni chiar fatale.

Diabetul,obezitatea şi bolile cardiovasculare sunt cele mai grave afecţiuni asociate cu un consum mare de zahăr. Mai mult, statisticile ONU arată că, pentru prima dată în istoria omenirii, aceste boli cronice cauzate de dietă ucid mai multe persoane decât bolile infecţioase.

„Mare parte din cazurile de diabet,obezitate şi boli cardiovasculare pot fi puse pe seama consumului excesiv de zahăr din cauza felului în care acesta influenţează secreţia de insulină. Fructoza din zahăr are proprietatea de a duce la instalarea dependenţei. Astfel veţi simţi nevoia să consumaţi în continuare şi mai mult zahăr. Dacă opriţi acest consum,veţi experimenta aceleaşi senzaţii neplăcute ca şi atunci când renunţaţi la tutun", explică dr. Laurenţiu Luca.

Femeile preferă gustul dulce, iar bărbaţii acru şi sărat. Din cauza acestui lucru, femeile sunt cele care cu bună ştiinţă ,,strică’’ structura proteică a colagenului din piele. Astfel, procedurile de înfrumuseţare la care se supun ameliorează numai efectele, în niciun caz cauzele care duc la îmbătrânirea pielii.

Așa că, ar fi bine să vă gândiți de două ori când vine vorba despre consumul de zahăr!

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

T.V


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro