Intervenție minune pentru o femeie din Iași. După 47 de ani, și-a văzut copilul pentru prima oară în viață

Intervenție minune pentru o femeie din Iași. După 47 de ani, și-a văzut copilul pentru prima oară în viață © Pixabay

O intervenție chirurgicală a reușit să aducă lumina în viața unei femei, după 47 de ani trăiți în beznă. Medicii au reușit să îi redea vederea, iar pacienta, în vârstă de 50 de ani, a putut să își vadă copilul și soțul pentru prima oară în viață. Medicii au fost până și ei copleșiți de reacția emoționantă a femeii și au început să plângă.

Operație extraordinară la Iași, acolo unde o femeie de 50 de ani și-a văzut copilul și soțul pentru prima oară în viață. Potrivit BZI, totul s-a întâmplat la Spitalul „Sf. Spiridon”, Clinica de Oftalmologie. Medicii au început până și ei să plângă când au văzut reacția acesteia.

Operație minune pentru o femeie din Iași

Un transplant de cornee i-a oferit femeii o nouă șansă la o nouă viață. După intervenția de succes, femeia s-a privit pentru prima oară în oglindă, sub privirile medicilor extrem de emoționați. Însă, cel mai copleșitor moment a fost de departe cel în care a putut să le vadă chipurile copilului și soțului, pe care, timp de zeci de ani, n-a putut decât să îi simtă și să i mângâie.

Femeia era nevăzătoare în momentul când și-a întâlnit și s-a căsătorit cu soțul ei și nu a putut să vadă niciodată privirea propriului copil: cel puțin până acum.

Pacienta și-a pierdut vederea la vârsta de trei ani, atunci când a suferit arsuri la ambii ochi.

„Pentru personalul medical a fost un moment unic, un moment încărcat cu extrem de multă emoție. Să observi reacția unui om care vede pentru prima dată este un lucru extraordinar. Acum poate vedea cu 25 la sută din capacitatea totală, dar pe parcursul recuperării poate ajunge să vadă și 70, 80 la sută”, a explicat prof. dr. Camelia Bogdanici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro