Între ce intervale orare poți merge pe Transalpina. Programul de acces pe cel mai înalt drum rutier din România a fost modificat
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.08.2023 la 17:50
Actualizat pe 24.08.2023 la 17:50
Anunț important pentru toți românii care vor să meargă în perioada următoare pe Transalpina! Programul de acces pe cel mai înalt drum rutier din România a fost modificat. Între ce intervale orare va fi permis accesul turiștilor.
- Ce trebuie să știe românii care vor să meargă pe Transalpina
- A fost modificat programul de acces
- Între ce intervale orare este permis accesul
Românii care vor să meargă pe Transalpina trebuie să știe că, din București, cel mai scurt drum către punctul de interes turistic de pe Transalpina, stațiunea Rânca, trece prin Pitești, Râmnicu Vâlcea, Horezu, Novaci și ajunge în Rânca, 274 km mai departe, scrie travelminit.ro.
Între ce intervale orare poți merge pe Transalpina
Începând de mâine, 25 august 2023, circulația rutieră pe Transalpina va fi modificată. Dacă în prezent este premis accesul între Rânca şi Obârşia Lotrului în intervalul orar 8:00 - 18:00, de mâine, se va putea circula pe DN67C, pe sectorul Rânca - Obârşia Lotrului, în intervalul orar 8:00 - 20:00.
Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță, prin intermediul unui comunicat, că pe acest sector de drum este instituită restricţie de tonaj (3,5 tone), iar viteza de deplasare maximă admisă este de 30 km/h.
Transalpina este unul dintre celebrele drumuri din România, de mare altitudine
Transalpina are o lungime de 148 km (92 mile), mergând spre sud-nord de la Novaci, un oraș din județul Gorj, în Oltenia, până la Sebeș, un oraș din județul Alba. Drumul oferă priveliști uluitoare.
Drumul a fost construit sub domnia regelui Carol al II-lea. Acesta este motivul pentru care localnicii români din zonă îl numesc Drumul Regelui. A fost deschis în 1938, când a fost inaugurat de regele Carol al II-lea la Poiana Sibiu și a fost reconstruit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de trupele germane, când aveau nevoie de un drum în scop militar, dar a rămas inaccesibil pentru majoritatea șoferilor și vehiculelor obișnuite până acum câțiva ani.
În 2007 au fost începute lucrările de transformare a acestui drum spectaculos într-o autostradă modernă (148 km), permițând un tranzit rapid între Oltenia și Transilvania. În 2009 a fost complet asfaltat și a fost deschis total circulației în 2012.