ÎNTREBAREA ZILEI! Cum să te răcoreşti pe caniculă în mijloacele de transport în comun

Sfaturi pentru a te răcori în autobuz © Foto: Pixabay

Canicula a pus deja stăpânire peste ţara noastră. Dacă în alţi ani astfel de temperaturi începeau din lunile iulie şi august, iată că schimbările climatice din ultimii ani au dus la această situaţie alarmantă.

Toţi românii se confruntă cu astfel de probleme din cauza caniculei, iar cei mai afectaţi sunt oamenii care folosesc mijloacele de transport în comun, în care nu există aer condiţionat, sunt aglomerate şi pe care oamenii trebuie să le folosească zilnic. Astăzi vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să vă răcoriţi vara în mijloacele de transport în comun.

1. Nu pleca fără o sticlă de apă la tine. Apa reprezintă cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont pe caniculă.
2. Să nu-ţi lipsească din geantă un eventai. Atunci când gradele cresc în mijloacele de transport în comun din cauza mulţimii, eventaiul te ajută enorm.
3. De obicei, toate geamurile sunt deschise în autobuze şi în tramvaie pentru a intra aerul. Încearcă să te poziţionezi lângă un geam pentru a putea respira un aer cât mai răcăros comparativ cu cel din autobuz. Mare grijă, însă, să nu stai în curent.
4. Nu purta haine închise la culoare sau mulate pe tine. Încearcă că porţi cât mai mult rochii şi fuste, pentru că temperaturile din autobuz şi tramvai vor fi suportată mai uşor.
5. Dacă simţi că temperatura este prea mare, atinge-ţi vârful nasului şi lobii urechii cu apă rece şi o să te răcoreşti pe loc.
6. Poartă ochelari de soare. Chiar dacă pare ciudat să porţi ochelari de soare în interior, soarele este atât de puternic încât afectează chiar şi în autobuz sau tramvai.
7. Păstrează la tine tot timpul un pachet de şerveţele umede, care îţi vor fi de folos atunci când vrei să te ştergi. Umiditatea lor te va face să te simţi mult mai fresh.
8. Poartă la tine un mic pulverizator, iar atunci când simţi că disconfortul este peste măsură pulverizează-ţi pe corp apă din recipient.
9. În ultimul timp au apărut tot felul de ventilatoare mici, în medie cu o dimensiune de zece centimetri, care merg cu baterii. Acesta poate fi ţinut foarte uşor în geantă, iar atunci când nu mai poţi de cald îl poţi porni şi ţine cât mai aproape de faţă. Te va răcori categoric.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro