ÎNTREBAREA ZILEI: E adevărat că păsările dorm în timpul zborului?

Păsările dorm în timpul zborului? © Foto simbol Pixabay

De-a lungul timpului, oamenii s-au întrebat cum reuşesc păsările migratoare să se odihnească, atunci când parcurg în zbor mii de kilometri. Ei bine, mister rezolvat! Se pare că anumite specii pot dormi în timpul zborului.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, păsările migratoare pot dormi fie odihnindu-şi câte o emisferă a creierului în timpul zborului, fie având ambele emisfere inactive, în acelaşi timp. Printre speciile de păsări capabile să facă acest lucru se numără şi lăstunii sau păsările cântătoare, scrie shtiu.ro.

Drepnele alpine pot petrece până la 200 de zile consecutive în aer, fără a se aşeza să se odihnească nici măcar după lunga migraţie care le poartă din Europa până în Africa.

Asemenea păsărilor migratoare sunt şi delfinii, care au capacitatea de a dormi odihnindu-şi o emisferă a creierului în timpul înotului, evitând astfel, înecul. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro