ÎNTREBAREA ZILEI: Tu ştii care sunt cele 6 boli care te pot omorî în 24 de ore?

Boli care te pot ucide într-o zi © Foto simbol Pixabay

Toată lumea se teme de cancer sau de virusul HIV. Acestea sunt boli fatale în cele mai multe cazuri, dar care avansează în timp. Există câteva boli care te pot omorî în 24 de ore, fără ca tu să-ţi dai seama că trăieşti ultimele clipe din viaţă. 

Una dintre cele mai periculoase boli care te pot omorî în 24 de ore este meningita şi presupune o inflamaţie a membranelor de protecţie de pe creier sau măduva spinării. Cauza bolii este infecţia cu virusuri sau bacterii şi poate fi letală. Nu te îngrijora dacă nu prezinţi aceste simptome: durere de cap şi înţepenirea cefei, febră, confuzie, vărsături, intoleranţă la lumină sau zgomot, iritabilitate şi somnolenţă, potrivit doctorulzilei.ro. 

Boala Chagas este o boală letală, care se transmite prin intermediul unei insecte. Simptomologia bolii este variată, dar include semne pe piele, afecţiuni cronice, dureri de inimă sau probleme cu sistemul digestiv. 

Accidentul vascular cerebral - tot mai multe persoane tinere mor din cauza acestei boli. Dacă buza e căzută într-o parte, nu puteţi ridica ambele mâini sau nu vă găsiţi cuvintele, apelaţi imediat la ajutor medical. 

Ţânţarii ne cauzează probleme prin înţepături, dar există un virus transmis prin aceleaşi vietăţi, care poate fi letal. Boala se numeşte febra Dengue şi dacă nu vreţi să aveţi probleme, feriţi-vă cât mai mult de tânţari.

O altă boală care te poate omorî în 24 de ore este ebola. cu o rată de letalitate de până la 90% la om. De asemenea, MRSA, cea mai recentă bacterie de stafilococus auriu, care se găseşte în spitale. Numărul morţilor din cauza MRSA creşte în fiecare zi. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro