Iohannis, Orban și Arafat, luați în vizor de teroristul cu grenadă de la „Jean Monnet” / Ce le-a pregătit fostul pușcăriaș!
De Narcis Voica.
Publicat pe 06.09.2021 la 23:34
Actualizat pe 06.09.2021 la 23:34
Dragoş Ciupercescu, supranumit „Grenadierul de la Jean Monnet”, care i-a hărțuit pe șefii penitenciarelor cu zeci de procese și a obținut la CEDO despăgubiri pentru condițiile de detenție are „ținte” proaspete, de când este în libertate.
- „Grenadierul de la Jean Monnet” are „ținte” noi: Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Raed Arafat
- Dragoş Ciupercescu a câștigat mai multe procese deschise la CEDO împotriva statului român
Nemulțumit de deciziile luate în ultima perioadă de Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Raed Arafat, Vlad Voiculescu, Nelu Tătaru și Alexandru Rafila, în contextul restricțiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19, teroristul Ciupercescu i-a chemat pe aceștia în fața judecătorilor de la Tribunalul București.
Recent, magistrații i-au respins cererea, însă, cum Ciupercescu este cunoscut drept un adevărat procesoman, cu siguranță pârâții nu vor scăpa prea ușor. „În temeiul art. 200 alin. 4 Cod pr. civilă dispune anularea cererii. Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii, cerere care se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a V-a civilă. Dată în şedinţa camerei de consiliu”, au hotărât magistrații.
În perioada în care a fost în pușcărie, Ciupercescu a deschis zeci de dosare împotriva funcționarilor publici și a câștigat la CEDO două procese cu statul român. Teroristul a obținut într-un proces despăgubiri de 18.000 de euro, iar în altul de 3.000 de euro, pentru că statul nu i-a oferit condiții decente de detenție.
În 2002, Dragoş Ciupercescu, fost ofiţer în trupele speciale ale armatei, a fost săltat în urma unei acţiuni în forţă a mascaţilor şi a primit 19 ani de pușcărie. Totul a început în august 2002, când a furat din depozitul de muniţii al UM 01348 Bucureşti şapte grenade de mână defensive, zece focoase şi 144 de cartuşe calibrul 7,65 mm. Trei luni mai târziu, în după-amiaza zilei de 6 noiembrie 2002, teroristul a aruncat una dintre grenadele furate pe trotuarul din faţa Liceului Jean Monnet. A rănit cinci elevi şi a declanşat alarma generală în rândul tuturor serviciilor de informaţii din ţară.
După alte patru luni, pe 14 martie 2003, Ciupercescu a lovit din nou. O grenadă a fost găsită pe aleile Parcului Cişmigiu. Din fericire, era prinsă în zăpadă şi nu a putut exploda. Ciupercescu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, rupere de sigilii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, tentativă la infracţiunea de omor calificat, tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav, distrugere şi acte de terorism. A primit 18 ani de închisoare, însă în 2016 a fost eliberat condiționat.
Citește și: Nevasta unui interlop celebru, cu pistolul, prin București / Imagini exclusive