Ipoteză şoc în cazul românului infectat cu coronavirus! Tânărul s-ar fi putut infecta în Germania

Ipoteză şoc în cazul românului infectat cu coronavirus! Tânărul s-ar fi putut infecta în Germania

O nouă variantă a fost lansată în cazul tânărului din Gorj infectat cu coronavirus, după ce s-a aflat că acesta se întorsese din altă ţară cu puţin timp inainte de a se întâlni cu italianul bolnav venit în România.

Sergiu Sgurescu, bărbatul de 25 de ani găsit ca fiind posesor al virusului, a fost dus în această dimineaţă la Institutul Matei Balş din Capitală. 

El este angajatul unui prieten al italianului de 71 de ani, un om de afaceri din judeţul Gorj. El însă, a ieşit negativ la testele pentru depistarea coronavirusului.

Pacientul bolnav de coronavirus, întors recent din străinătate

De asemenea, s-a aflat că Sergiu se întorsese recent din Germania, fiind luată în considerare varianta infectării din străinătate.

Direcţia de Sănătate Publică sprijină această ipoteză şi continuă să facă teste epidemiologice pentru a afla dacă mai există persoane infectate cu temutul virus.

În ce condiţii a fost adus pacientul la Bucureşti

Sergiu Sgurescu a fost transportat în condiţii normale pentru situaţia dată, fără să pună în pericol siguranţa sa, a personalului sau a altor persoane.

Bărbatul a fost dus cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată aferent şi având condiţii de izolare totală a pacientului.

Totodată, pacientul a fost asistat pe toată perioada transportării, de personalul medical, dar şi de un echipaj specializat în intervenţii de tip contaminare chimică, biologică, radilogică sau nucleară.

El a fost predat personalului Institutului Matei Balş şi va fi plasat în izolare completă faţă de restul pacienţilor.

În prezent, medicii au deja un plan de tratament pentru pacient, starea lui fiind bună, fără simptome specifice.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro