Isteria COVID-19 înșeală oamenii! "Medicament salvator", vândut cu 50 de lei pe Facebook

Isteria COVID-19 înșeală oamenii! "Medicament salvator", vândut cu 50 de lei pe Facebook © captura video

Oamenii îngrijorați de situația provocată de noul coronavirus apelează la tot felul de remedii găsite pe internet pentru a se proteja, sau de ce nu, pentru a se trata de acest virus periculos.

Din dorința unei îmbogățiri rapide, un medic a postat pe Facebook un anunț în care vinde un așa numit remediu miraculos care ar reduce simțitor simptomele și efectele noului cornavirus, ba chiar l-ar și vindeca în doar cinci zile. Prețul la care medicul vinde acest tratament este de 50 de lei. 

„Am elaborat formula pentru Picaturi homeopate pentru gripa corona”, sună mesajul care însoțește anunțul. Din el reiese faptul că medicamentul este capabil să trateze această boală contagioasă.

În comentariile postate la acest anunț, internauții au acuzat pretinsul doctor că înșeală oamenii. În replică, medicul a afirmat despre cabinetul său că este acreditat și avizat de Ministerul Sănătății.

Ce părere au experții despre "tratamentul minune" vândut pe internet

„Acest medicament minune era promovat de un medic, nu știu cu ce se ocupă, cică ar fi chirug, eu sper că este o eroare, și Colegiul Medicilor ar trebui să aibă o atitudine. El poate să fie general, sau un efect placebo sau nutrițional, dar nu are legătură cu infecția cu coronavirus și dacă se utilizează chestiunea aceasta inclusiv pe ambalajele unor produse este o șarlatanie. Un medicament probabil vom avea în câteva luni, un vaccin eficient într-un an, un an și jumătate.”, a spus Alexandru Rafila, președintele Sociețății Române de Microbilogie, pentru Digi24.

La scurt timp de la descoperirea înșelătoriei, anunțul a fost șters de pe rețelele sociale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro