Italian pus să stea acasă de şefi, din cauza coronavirusului. Bărbatul lucrează în Cluj-Napoca: „Prezența mea la birou nu este binevenită”

Italian pus să stea acasă de şefi din cauza coronavirusului © Arhiva

Un italian care locuia de trei ani şi jumătate în Cluj-Napoca nu a mai fost primit la locul de muncă, din cauza coronavirusului.

Şefii italianului care lucrează în Cluj-Napoca l-au pus pe bărbat să stea acasă, speriaţi fiind de a nu fi infectaţi cu coronavirus. Tânărul lucrează în România de aproape patru ani, însă recent s-a întors din Lombardia.

Luigi MalagO este un cercetător italian în vârstă de 38 de ani şi de aproape patru ani omul presta servicii pentru o firmă din Cluj, doar că după vizita pe care le-a făcut-o părinţiilor, Luigi nu a mai fost primit la birou.

Bărbatul a declarat pentru presa internaţională că din cauza coronavirusului, italienii nu sunt bine primiţi în nicio ţară din Europa. De asemenea, omul a mai mărturisit că din cauza virusului ucigaş din China, care a lovit şi Italia, are mari probleme cu şefii, dar şi cu colegii de muncă.

Bărbatul s-a întors luni din Levata, Lombardia, după ce a petrecut un weekend cu familia sa. Întors din Italia, deşi ştia că în România va fi testat la aeroport, bărbatul nu se aştepta la decizia angajatorilor lui.

Italianul în vârstă de 38 de ani a povestit pas cu pas drumul lui de la aterizarea pe aeroportul din Cluj-Napoca şi până ce s-a întors la muncă.

„Am citit în presa italiană că România a decis să-i pună în carantină pe cei care sosesc din zonele de risc, dar se pare că doar zona cu focare este considerată ca atare, așa cum părea logic, și nu întreaga regiune nordică. După ce am făcut debarcarea am fost duși într-o aripă a aeroportului care este de obicei neutilizată. Mi-au măsurat temperatura și am completat un chestionar în care a trebuit să comunic datele de contact și unde am fost în săptămânile precedente. Apoi am fost liber să părăsesc incinta aeroportului și să plec spre casă", a povestit italianul pentru presa internaţională.

De asemenea, italianul a mai povestit că după ce şi-a informat şeful de întoarcerea lui din Italia, acesta a fost extrem de radical şi i-a pus să nu se mai întoarcă la muncă.

"Mi-am informat angajatorul că m-am întors şi mi-a spus imediat să stau acasă. Am început să caut informații contactând consulatul și timp de peste douăzeci și patru de ore am rămas fără răspuns. Aşteptând lămuriri, am rămas acasă pentru a evita necazurile", sune bărbatul.

De asemenea, omul spune că neîncredere cauzată de coronavirus i-a făcut pe colegii lui să fie extrem de precauţi, cerându-i să nu se mai întoarcă la birou.

"Colegii mei m-au făcut să înțeleg că prezența mea în birou nu este binevenită. Atât pentru că se tem de coronavirus, cât și din cauza ştirilor transmise. Italia nu a gestionat mai bine situația, și pentru că aici încrederea nu este foarte mare în autoritățile sanitare locale. Și atunci nimeni nu vrea să-și asume riscuri", a mai spus italianul de 38 de ani.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro