Iubita chestorului Gelu Oltean promovează consumul de droguri, sub nasul DIICOT / Aroganță maximă a afaceristei care este judecată pentru crimă organizată, alături de fostul șef „Doi ș'un sfert”
De Narcis Voica.
Publicat pe 23.05.2022 la 23:50
Actualizat pe 23.05.2022 la 23:50
Lăsată în libertate, pe motiv că traficul de droguri de mare risc nu reprezintă un pericol social, iubita chestorului Gelu Oltean revine în forță pe piață, cu sfaturi prețioase pentru cei care vor să se drogheze și sesiuni de purificare spirituală, fix în casa din care au fost confiscate substanțele interzise, în 2019.
- Lăsată în libertate în celebrul dosar de trafic de droguri, iubita chestorului Gelu Oltean revine în forță
- Vanessa Youness vindecă din nou suflete, în vila din care au fost confiscate droguri în anul 2019
- Mai mult, partenera fostului șef al serviciului secret al Ministerului de Interne promovează consumul de droguri de mare risc, fix sub nasul DIICOT
În timp ce dosarul de trafic de droguri în care a fost arestată alături de Gelu Oltean și un alt suspect a fost tras pe linie moartă de judecători, Vanessa Amal Youness a găsit o nouă modalitate de a face bani. Iar cum ea se pricepe cel mai bine la ayahuasca, un drog de mare risc, iubita chestorului Gelu Oltean a scris o carte în care promovează consumul de substanțe interzise.
Încântați de vestea lansării cărții, prietenii Vanessei Youness s-au înghesuit să o comande pe internet, iar unii au mărturisit că i-a lovit pofta de un ceai de ayahuasca, pentru a vedea altfel lumea.
În paralel cu vânzarea cărții în care promovează consumul de droguri, iubita chestorului Gelu Oltean organizează, din nou, retreat-uri spirituale, chiar în vila din care a fost săltată încătușată, în anul 2019. Semn că, încet, încet, lucrurile revin la normal, mai ales că dosarul de crimă organizată în care este judecată alături de fostul șef al Direcției de Protecție Internă a Ministerului de Interne zace pe masa judecătorilor, prăfuit.
După ce au fost arestați cu mare tam-tam, Vanessa Youness, Gelu Oltean și Thomas Lishman au fost eliberați cu discreție maximă, iar procurorii DIICOT s-au arătat satisfăcuți de decizia instanței, motiv pentru care nu au contestat-o.
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii: - Youness Amal-Vanessa (foto jos), trimisă în judecată prin rechizitoriul nr. 226/D/P/2019 întocmit de către Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat; punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri; desfăşurare de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept; trafic de droguri de mare risc fără drept (pedepsită cu închisoare de la 5-12 ani şi interzicerea unor drepturi) şi introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept; trafic de produse sau substanţe; efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive;
-Lishman Thomas Ivor Mowbray, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: desfăşurare de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept; constituire a unui grup infracţional organizat (pedepsită cu închisoare de la 1-5 ani şi interzicerea unor drepturi) şi complicitate la introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept (...);
-Oltean Gelu Marin (foto sus), trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat; desfăşurare de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept; trafic de produse sau substanţe toxice; efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, au decis judecătorii, la doar câteva luni după arestarea celor trei traficanți de droguri.
Iată ce spuneau procurorii DIICOT în decembrie 2019:
„La data de 14.12.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor O. G. M. (Oltean Gelu Marin - n.r.), T. I. M. L. (Lishman Thomas Ivor Mowbray - n.r.) şi Y. A. V. (Youness Amal-Vanessa - n.r.), pentru săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.
La data de 9 decembrie 2019 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y. A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locație ce urmează să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.
Inculpatul își promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei. Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă aceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator.
Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise.
La data de 14.12.2019, a fost efectuată o percheziţie domiciliară pe raza localitatăţii Răcari, judeţul Dâmboviţa, iar cu ocazia pătrunderii în imobilul percheziţionat au fost identificate spaţii de cazare în clădirea principală a clinicii unde se afla un număr de 42 de persoane printre care şi inculpaţii O. G. M., T. I. M. L. şi Y. A.-V. În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe. La data de 15.12.2019, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile”.