Jobul unde angajatorii aproape că se roagă de studenți cu un salariu de 3.500 de lei lunar. De ce mulți refuză
Publicat pe 04.10.2022 la 13:52 Actualizat pe 04.10.2022 la 13:52
Tinerii născuți între 1995 și 2010 sunt foarte greu de angajat. Ei bine, există un job unde angajatorii aproape că se roagă de studenți cu un salariu de 3.500 de lei lunar. Iată ce trebuie să facă pentru bani, dar și de ce mulți refuză!
- Locul de muncă unde angajatorii aproape că se roagă de studenți cu un salariu de 3.500 de lei pe lună
- Motivul pentru care mulți tineri refuză acest job
Potrivit observatornews.ro, un job din România aproape că se roagă de stundeți să se angajeze, cu toate că se oferă un salariu de 3.500 de lei lunar. Mulți dintre ei refuză acest loc de muncă și sunt tot mai greu de convins.
Locul de muncă unde angajatorii aproape că se roagă de studenți cu un salariu de 3.500 de lei lunar
Tinerii sunt destul de familiarizați cu tehnologiile digitale și foarte capabili de multitasking, dar, cu toate acestea, ei trebuie rugați să participe la târgurile de joburi cu băuturi răcoritoare gratuite, selfie-uri la 360 de grade, muzică şi jocuri. Aceste locuri de muncă sunt destul de multe, iar salariile de început sunt decente, mai exact se oferă 3.500 de lei pe lună pentru postul de promoter sau postul de consultant de vânzări.
La prima petrecere de recrutare care a avut loc în centrul Capitalei au participat peste 300 de studenți, care s-au distrat la maxim, au dansat şi au despus CV-uri, cu toate că nu erau 100% hotărâţi să se angajeze.
În timp ce stăteau liniștiți şi făceau selfie-uri, tinerii prezenți la petrecere au primit diverse pliante cu ofertele de muncă. Firmele de HR sunt nevoite să inventeze noi metode de recrutare ca să îi atragă pe studenți.
De asemenea, la această petrecere, companiile participante au căutat sute de promoteri şi consultanți de vânzări pentru reţele din toată România. Aproape că au ajuns să-i roage pe studenți să se angajeze pentru un salariu cuprins între 2.500 şi 3.500 de lei.
De altfel, și Ciprian Nichita, fost student, a spus că a observat în urma poll-urilor de pe comunitatea lor că studenții caută joburi remote, în general part-time, dar şi full-time, însă cât mai flexibil.
Motivul pentru care mulți tineri refuză acest job
Se pare că stundeții își doresc un program flexibil, un salariu mare şi beneficii chiar dacă nu au experienţă. Tot mai mulți antreprenori se plâng, deoarece nu mai este deloc ușor să angajezi tineri. În prezent, recrutarea campaniilor de HR este o provocare, iar aceștia încearcă să îi atragă cu petreceri de recrutare.
La prima petrecere de recrutare care a avut loc în centrul Capitalei au participat peste 300 de studenți, care s-au distrat la maxim, au dansat şi au despus CV-uri, cu toate că nu erau 100% hotărâţi să se angajeze. Iată ce au spus câțiva studenți prezenți la recrutare: