„Judecătoarea cu epoleți”, făcută K.O. de vedeta hărțuită cu plângeri penale / Pe Păștin o paște o pedeapsă de până la trei ani de pușcărie
De Narcis Voica.
Publicat pe 28.04.2023 la 23:39
Actualizat pe 28.04.2023 la 23:39
Lovitură sub centură pentru afacerista supranumită „Judecătoarea cu epoleți” Carmen Păștin: instanța a respins, ieri, cererea în care aceasta ataca mai multe ordonanțe de clasare emise de procurori, iar victima ei, designerul Adina Banea, care a fost hărțuită ani la rând, ar putea să o reclame acum pentru „inducerea în eroare a organelor judiciare” - faptă pedepsită cu până la trei ani de pușcărie.
- Carmen Păștin, alias „Judecătoarea cu epoleți”, a pierdut procesul în care contesta ordonanțele de clasare emise de Parchet
- Designerul Adina Banea ar putea să o acuze pe Păștin de denunț calomnios
- Hotărârea dată ieri este definitivă
Aflată într-un adevărat război cu designerul Adina Banea, care a acuzat-o că i-ar fi furat utilaje în valoare de 90.000 de euro, afacerista Carmen Păștin a formulat mai multe plângeri penale împotriva reclamantei, însă procurorii au constatat că faptele sesizate nu erau reale, așa că au clasat dosarele. Carmen Păștin – fostă judecătoare, fostă avocată și fostă angajată MAI, de unde și porecla de „Judecătoarea cu epoleți” - a contestat ordonanțele Parchetului, însă, ieri, judecătorii i-au respins cererea și, mai mult, au obligat-o să achite cheltuielile judiciare.
„Respinge plângerea formulată de petenta Păștin Carmen (foto sus) împotriva ordonanței nr. 2189/P/2019 din 26.10.2022 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și împotriva ordonanței nr. 433/II-2/2022/06.02.2023 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, și împotriva ordonanței nr. 28/II-2/2022/01.02.2023 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pronunțate în dosarul 2189/P/2019, ca inadmisibilă. În temeiul art. 275 alin. (2) C.proc.pen., obligă petenta la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată astăzi, 28.04.2023, prin punerea soluției la dispoziția petentei, intimatei și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, au decis, ieri, judecătorii.
Găsită nevinovată, după ce ani la rând a fost anchetată la cererea „Judecătoarei cu epoleți”, Adina Banea (foto sus) ar putea să o acuze pe adversara ei de „inducerea în eroare a organelor judiciare” - faptă pedepsită, conform legii, cu până la trei ani de închisoare. „Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, prevede Codul Penal.
I s-a pus pata pe procurori
Recent, „Judecătoarea cu epoleți”, a decis să-i cheme la tribunal și pe prim-procurorii unor Parchete din Capitală, într-un mega-dosar, cu o miză uriașă: 200 de milioane de euro. În calitate de mandatară a fiicei sale, Carmen Păștin a deschis un proces de grănițuire, pentru un imobil extrem de valoros din Capitală. În paralel, a formulat și plângeri penale, însă procurorii au clasat dosarele.
Așa că, acum, Carmen Păștin i-a chemat în fața judecătorilor și pe șefii Parchetelor care i-au dat răspunsuri nefavorabile, iar conform portalului instanțelor de judecată miza este colosală: 200 de milioane de euro! Cel puțin asta rezultă dintr-o hotărâre recentă, în care magistrații au dispus ca mandatara să achite 10 milioane de lei, taxa aferentă sumei disputate.
„Stabileşte în sarcina revizuentei obligaţia de a achita o taxă judiciară de timbru aferentă cererii de chemare în garanţie de 10.003.605 lei şi de 2.798,88 lei. Citează revizuenta cu menţiunea de a depune dovada de achitare a taxei judiciare de timbru aferentă cererii de chemare în garanţie de 10.003.605 lei şi de 2.798,88 lei până la termenul de judecată acordat, sub sancţiunea anulării. Cu drept de reexaminare împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru în termen de 3 zile de la comunicare şi cu drept de a formula cerere de acordare ajutor public judiciar în termen de 5 zile de la comunicare”, a hotărât instanța.
În cadrul aceluiași dosar, Carmen Păștin a solicitat înlocuirea judecătorului, pe motiv că acesta n-ar fi echidistant, însă instanța i-a respins cererea.
Notărițele penale
Carmen Păștin a făcut afaceri și cu una dintre notărițele arestate în decembrie 2022 - Lidia Seceleanu și Eugenia Cuțaru - pentru că au furat mai multe case și terenuri, folosind documente false. Pentru unele dintre tranzacții, Păștin a ajuns să se judece cu Eugenia Cuțaru, iar procesele sunt în plină desfășurare.
Iată ce spune Direcția Națională Anticorupție despre cele două notărițe arestate:
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 decembrie 2022, a inculpaților:
SECELEANU LIDIA SIMONA, notar public, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- luare de mită (două fapte),
- fals intelectual, comise în formă simplă și continuată (19 fapte),
- abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, comise în formă simplă și continuată (16 fapte),
CUȚARU EUGENIA, notar public, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- instigare la fals intelectual în formă continuată (două fapte),
- instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”.
Actualul adjunct al Poliției Capitalei, dat pe mâna Parchetului
Recent, SPYNEWS a dezvăluit că și adjunctul șefului DGPMB a fost cercetat penal după ce Carmen Păștin l-a acuzat de comiterea unor infracțiuni. Ofițerul de poliție a fost găsit nevinovat, însă Carmen Păștin a atacat ordonanța Parchetului în instanță. Procesele au durat câțiva ani, iar la final s-a demonstrat că polițistul Păștin era nevinovat.
Despre plângerile formulate împotriva sa de mandatara Carmen Păștin, Cătălin Păștin a ținut să precizeze, din start, că nu există niciun grad de rudenie între el și fosta judecătoare, ci că este vorba doar de o coincidență de nume. Conform adjunctului DGPMB, scandalul a plecat de la vânzarea unui autoturism, iar el ar fi preferat să facă tranzacția cu fosta judecătoare tocmai pentru că i s-a părut interesant că, întâmplător, aveau același nume de familie. Coincidența care la început părea una fericită s-a dovedit a fi un blestem pentru ofițerul de poliție.
Despre scandalul cu fosta judecătoare Carmen Păștin, Adina Banea (foto sus) declara, în 2019, la Antena Stars: „Am fost jefuită. Am făcut un contract de închiriere cu nişte doamne şi, având în vedere că imobilul nu era branşat la electricitate, am spus că voi semna, pentru că eram constrânsă să semnez cât mai rapid, urmând ca pe data de 15 (decembrie 2018 – n.r.) să dau diferenţa. Urma în acest timp să se rezolve problema cu electricitatea. Pe 12 şi 13 am realizat transportul bunurilor mele, utilaje noi, grele, multe, frumoase, în valoare de 90 de mii de euro doar ele. În aceeaşi seară ne-am branşat la curent electric, urmând să branşăm şi centrala. Proprietara nu era acolo şi când am făcut branşarea, a fost o inundaţie la etajul 3 al clădirii. Nici eu nu eram prezentă. Oamenii au încercat să facă tot ce au putut (...) Proprietara (Carmen Păștin – n.r.) a spus că va veni, a stat trei minute şi a plecat, dar nu înainte de a avea pretenţia de a schimba yala, pentru că fostul chiriaş ar fi fost responsabil. A doua zi a venit, eu nu eram acasă şi eu eram hotărâtă să nu mai stau acolo (...) Apoi, ea a schimbat yala. Pe 14 decembrie am încercat să iau legătura, dar m-a ameninţat pentru distrugerea casei".