Judecătorii vor să li se spele păcatele! ÎPS Teodosie, achitat definitiv. „Când suntem cu Dumnezeu ne bucurăm”

Judecătorii vor să li se spele păcatele! ÎPS Teodosie, achitat definitiv. „Când suntem cu Dumnezeu ne bucurăm” © Hepta

Decizie de ultimă oră în dosarul Nazarcea! Judecătorii ÎCCJ au dat sentinţa definitivă în cazul lui ÎPS Teodosie - arhiepiscopul poate spune tare şi răspicat: "Amin" pentru că a fost achitat definitiv!

Vineri, 14 februarie, judecătorii ÎCCJ au dat sentinţa definitivă în dosarul Nazarcea. Toţi inculpaţii, inclusiv ÎPS Teodosie, au fost achitaţi. 

Arhiepiscopul fusese trimis în judecată în anul 2017 sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

Alături de Teodosie Petrescu au fost trimişi în judecată mai mulţi preoţi: Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Aurelian Ştefan şi Stere Beca. Aceştia erau acuzaţi de folosire sau prezentare cu rea-credinţă a unor documente şi declaraţii false pentru a obţine fonduri europene. 

ÎPS Teodosie s-a prezentat pentru ultimul termen în dosarul în care era suspectat de fraudă cu fonduri europene la data de 31 ianuarie, la Instanţa Supremă. 

„Nu avem voie sa ne mâhnim, trebuie să ne bucurăm, când suntem cu Dumnezeu ne bucurăm”, spunea ÎPS Teodosie, conform stirileprotv.ro.

De altfel, în iunie 2019, Teodosie Petrescu a declarat că faptele din rechizitoriu nu există şi solicita judecătorului cauzei să procedeze în consecinţă. “Nu mă simt incriminat de nicio acuzaţie din rechizitoriu”, susţinea Arhiepiscopul Tomisului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro