Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră! În ce cazuri nu mai este necesară declarația pe proprie răspundere, după 15 mai

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră! Ce restricții se ridică și ce restricții rămân după 15 mai © Pixabay

Klaus Iohannis a ținut marți, 12 mai, o nouă declarație de presă. Președintele României a anunțat ce restricții se ridică după 15 mai, dar și ce restricții rămân în starea de alertă. 

Klaus Iohannis a anunțat că, odată cu data de 15 mai, când România intră în starea de alertă, „devine obligatoriu portul măștii, o mască care acoperă gura și nasul, atunci când ne găsim în spații interioare. Spre exemplu, când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau în alte situații, când mergem cu transportul public în comun, în metrou. Deci, în interior masca e obligatorie”.

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că e obligatorie păstrarea unei distanțe. Distanța obligatorie între persoane e de 1,5 metri, ceea ce, a adăugat Președintele, înseamnă distanța a două brațe.

„Igiena mâinilor devine obligatorie și e foarte importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât putem de des și întotdeauna când venim acasă din afară”, a completat Klaus Iohannis.

„Am spus la început că nu e cazul să ne relaxăm. Dar anumite activități trebuie reluate. Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă, se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru accesul publicului”, a mai spus Klaus Iohannis.

În ceea ce privește bisericile, Președintele a declarat că slujbele cu credincioși vor fi reluate în aer liber. Măsurile de distanțare socială și protecție trebuie respectate. 

Despre declarația pe proprie răspundere

Klaus Iohannis a precizat că persoanele care se deplasează în interiorul localității nu vor mai trebui să aibă în posesie declarația pe proprie răspundere. 

Deplasarea în exteriorul localității vine cu obligația de a avea o declarație scrisă și se va face numai din motive speciale. 

„Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația prezentării unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității”. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro