Klaus Iohannis anunță măsuri de supraveghere electronică, pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu

Klaus Iohannis anunță măsuri de supraveghere electronica, pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu © arhivă

Decizie de ultimă oră! România, în carantină totală! Klaus Iohannis a anunțat noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în contextul epidemiei de coronavirus. De miercuri, 25 martie, Președintele României a informat că se vor lua măsuri suplimentare și pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu: vorbim despre supravegherea electronică!

Președintele României a informat marți, 24 martie că în această perioadă se vor pregări măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele care se află în carantină sau izolare la domiciliu.

„Am convenit pentru această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a declarat Klaus Iohannis, după şedinţa de urgență cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii de Interne, al Sănătăţii şi al Apărării.

Noile restricţii vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară care va fi finalizată marţi și vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

De asemenea, Klaus Iohannis a informat că tot ce era până acum „o recomandare” devine „o obligație”. Armata Română va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică. 

„În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție”, a precizat Klaus Iohannis.

știre în curs de actualizare


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro