Klaus Iohannis, apel de solidaritate pentru români: „Ne aflăm în plin război”

Klaus Iohannis, mesaj de ultim moment pentru români © Captură TV

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de ultim moment, în care face apel la solidaritate. Președintele României a definit criza actuală, a epidemiei cu noul coronavirus, ca fiind un „război” și le-a cerut românilor, încă o dată, să respecte recomandările autorităților și să stea în case, pentru a limita răspândirea.

„Dragi români, trăim în aceste zile o criză care, în urmă cu doar câteva luni, părea de neconceput pentru întreaga omenire. Știu că viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat și că, în fiecare zi, ne este teamă pentru sănătatea celor dragi. Pentru a ne proteja, am luat și va trebui să luăm în continuare măsuri severe”, a transmis Klaus Iohannis, care a precizat că doar prin unitate se poate trece prin această criză.

„Uniți, am depășit toate tragediile și am ieșit întăriți din nenumărate provocări. La fel vom face și acum. Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități”, a mai declarat Președintele. „Dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării.”

Totodată, Iohannis s-a arătat impresionat de susținerea arătată față de medici, cei aflați în linia întâi a luptei cu coronavirusul.

„În aceste zile, în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii, eroii noștri din prima linie de apărare sunt medicii și personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu strictețe a recomandărilor”, a mai spus Președintele României.

România are 308 de cazuri

Conform ultimelor date oficiale, publicate la data de 20 martie 2020, ora 13.00, în România au fost depistate 308 de persoane cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 31 au fost declarate vindecate și externate din spital. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro