Klaus Iohannis calmează poporul român, dată fiind situaţia din Orientul Mijlociu! "Salut ultima declarație a președintelui SUA"

Klaus Iohannis calmează poporul român, dată fiind situaţia din Orientul Mijlociu! "Salut ultima declarație a președintelui SUA" © arhivă

Klaus Iohannis a oferit primele declaraţii de presă pe 2020, cu privire la poziţia pe care o ocupă România în situaţia din Orientul Mijlociu. 

Şeful statului a vorbit astăzi despre poziţia pe care ţara noastră o ocupă cu privire la criza din Orientul Mijlociu. Totodată, Klaus Iohannis a calmat poporul român şi a declarat că România nu este afectată momentan de ceea ce se întâmplă în Iran. "În ultimele zile am asistat la agravarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, evoluții care afectează în mod special statilitatea din Irak. Amplificarea tensiunilor nu este în interesul regiunii și a comunității internaționale. (...)

Până în prezent, interesele României nu au fost în mod direct afectate, mă refer la securitatea cetățenilor români, inclusiv a militarilor noștri aflați în Irak.

Vă asigur că România se coordonează permanent în cadrul NATO și UE, precum și la nivel bilateral cu partenerii săi strategici, în primul rând cu SUA, în ceea ce privește obiectivele fundamentale de securitate, atât cele naționale, cât și ale comunității transatlantice.

România a condamnat escaladarea tensiunilor cauzate de atacul asupra ambasadei SUA de la Bagdad și mi-am exprimat poziția inclusiv în raport cu atacul cu rachete împotriva bazelor irakiene care găzduiesc forțe americane.

În context, doresc să salut ultima declarație, cea de ieri, a președintelui SUA. România susține unitatea, independența și integritatea teritoriului irakian.", a declarat Klaus Iohannis. 

Preşedintele consideră că ţara noastră se află în lipsa oricărui pericol, dat fiind conflictul Iran-SUA: "Oficialii români sunt în reprezentanțele noastre și nu avem semnale că există o amenințare directă la adresa lor. Militarii noștri au fost temporar relocați într-o locație sigură, apoi probabil își vor relua activitatea."
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro