Klaus Iohannis, câștigătorul alegerilor, primele declarații după închiderea urnelor: „Primesc această victorie cu bucurie”

Klaus Iohannis, câștigătorul alegerilor, primele rezultate după închiderea urnelor © arhivă

Klaus Iohannis, președintele în exercițiu al României și cel care a câștigat turul doi al alegerilor prezidențiale de anul acesta, a oferit primele declarații după aflarea rezultatului. Potrivit datelor exit poll-ului Curs-Avangarde, Klaus Iohannis a obținut 67% din voturile românilor. 

La scurt timp de la aflarea rezultatului turului doi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a oferit primele declarații. Președintele României a precizat că este o categorică victorie împotriva PSD. 

Klaus Iohhanis a ținut să declare că „românii sunt eroii zilei de astăzi și au votat într-un număr impresionant astăzi”. Pentru românii din diaspora, președintele României a făcut o mențiune specială și le-a mulțumit că au ieșit la vot într-un număr record.

Președintele a făcut și o primă promisiune, după ce a aflat că a câștigat detașat alegerile. „Primesc această victorie cu bucurie, mulțumire și modestie. Vă promit astăzi că voi fi președintele tuturor românilor”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României a menționat că „vom crea o nouă majoritate parlamentară, împreună cu toate partidele democratice”.

Klaus Iohannis: „Astăzi e ziua campionilor”

După ce a votat, președintele României a afirmat că a făcut-o pentru o Românie modernă, argumentând că „ștampila VOTAT în mână” e „arma” campionilor. 

„Astăzi este ziua campionilor cu ştampila VOTAT în mână”, a spus Klaus Iohannis. 

Încă de la ora 19:00, liderii PNL s-au declarat siguri de victorie, ba chiar vorbeau de un procentaj de peste 70%. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro