Klaus Iohannis, despre starea de alertă. „Dacă situația se va înrăutăți, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”

Klaus Iohannis a făcut noi declarații de presă, în ultima zi în care România se află sub starea de urgență. De vineri, 15 mai, pe teritoriul țării se instituie starea de alertă, cu modificările aferente. 

România trece la starea de alertă 

„Sunteți eroii acestui efort național. Vă mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut”, a declarat Klaus Iohannis la începutul declarației de presă. 

„Putem spune cu toate certitudinea că împreună am salvat vieți. La fel de puternici și uniți trebuie să continuăm și în lunile următoare”, a adăugat Klaus Iohannis, precizând că România a luat măsuri printre primele țări. 

Klaus Iohannis a mai declarat că fiecare deces a însemnat o înfrângere. Totuși, numărul mic de cazuri și morți, în comparație cu alte state, se datorează și măsurilor luate.  

Președintele României a mulțumit medicilor și cadrelor medicale pentru lupta dusă împotriva noului coronavirus. 

„Cea mai importantă reformă de care România are nevoie este reconstrucția statului... Sănătatea, educația, administrația trebuie să fie prioritățile noastre. În plus, în această perioadă n-am confruntat și cu o legislație insuficientă pentru o situație de criză”, a transmis Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis, despre starea de alertă 

Președintele României a continuat declarația de presă spunând că „intrăm într-o nouă etapă. Încetarea stării de urgență nu echivalează cu finalul epidemiei... Am reușit să ținem epidemia sub control. În continuare sunt necesare măsuri pentru revenirea la o viață aproape de normalitatea... Astăzi, Comitetul pentru Situații de Urgență declară stare de alertă”

„Nu vor urma trei zile fără reguli și restricții”, a menționat Klaus Iohannis, demontând acuzațiile. 

Potrivit celor spuse de Președinte, „intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi și activități suplimentare... Distanțarea socială, munca de acasă acolo unde este posibil, purtatul măștilor de protecții sunt necesare”. 

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a anunțat că, „dacă situația se va înrăutăți, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență. Să nu compromitem tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii”. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro