La Timișoara, 51 dintre 54 de pacienți cu coronavirus s-au vindecat. Cum reușesc medicii

La Timișoara, 51 dintre 54 de pacienți cu coronavirus s-au vindecat. Cum reușesc medicii © Arhivă

Deși epidemia de coronavirus îngrijorează mulți oameni, o rază de speranță vine chiar de la noi din țară, mai exact din Timișoara, acolo unde medicii au dat dovadă de adevărate succese în lupta împotriva pandemiei.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, dintre cei 54 de oameni depistați pozitiv, 51 au fost deja vindecați și au plecat sănătoși acasă. Medicii de acolo folosesc o altă schemă, diferită de cea a altor spitale din România, și recunosc că au fost chiar sunați din străinătate și întrebați care sunt metodele lor.

Ce fac diferit medicii din Timișoara

Tratamentul îi aparține medicului specialist Virgin Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase. Politica terapeutică a fost stabilită de spitalul din Timișoara fix în ideea de a fi testate, la nivel național, mai multe tratamente și stabilirea celor mai eficiente.

Astfel, cadrele medicale din Timișoara administrează o singură tabletă pe zi, care conține două substanțe active antivirale.

„Atâta timp cât nu este un protocol național, fiecare centru își stabilește propriul protocol. Se folosește o tabletă care conține două substanțe antivirale. Nu este nici foarte complicat”, a explicat Musta, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru shema de tratament, medicul s-a inspirat din țări precum China și Italia și studiile efectuate acolo. Pentru cazurile de la terapie intensivă folosește același tratament ca în restul țării. Însă, atribuie succesului și rigurozitatea cadrelor medicale și faptul că pacienții au fost tineri și în putere.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro