Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă a fost promulgată de Klaus Iohannis! Ce pedepse riscă cei care nu respectă regulile
Publicat pe 07.08.2020 la 14:17 Actualizat pe 07.08.2020 la 14:17
Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă a fost promulgată de către președintele României, Klaus Iohannis, iar amenzile primite de cei care nu respectă noile prevederi sunt usturătoare.
- Legea împotriva hărțuirii la locul de muncă a fost promulgată
- Noile reguli au fost aprobate de Klaus Iohannis
- Cei care nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare
Comportamentul deviant de la locul de muncă, care încalcă prevederile noii legi împotriva hărțuirii poate fi sancționat cu amenzi între 10.000 și 15.000 de lei. Provocarea deteriorării condițiilor de muncă este aspru sancționată, iar companiile despre care se află că permit aceste lucruri vor fi și ele amendate scump.
Potrivit legii promulgate astăzi de Klaus Iohanii, organizațiile vor avea obligația de a preveni și combate faptele de hărțuire psihologică de la locul de muncă, putând fi sancționate în caz contrar cu până la 50.000 de lei.
Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă, promulgată astăzi
Tot noua lege prevede că dacă organizațiile care instigă la hărțuire, vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 50.000 și 200.000 de lei.
De asemenea, constituie hărțuire la locul de muncă orice comportament care, prin natura sa, poate duce la compromiterea integrității și demnității fizice ori mentale, dar și degradarea climatului de lucru, a unui angajat.
„În înțelesul prezentei legi, stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă”, se mai află stipulat în textul legii.
Mai mult, orice angajat despre care se va descoperi că este victima unui astfel de tip de hărțuire nu va fi sancționat, concediat sau discriminat din cauză că a fost supus unui astfel de tratament la locul de muncă.
Citește și: Pacientă trimisă în judecată, după ce și-a hărțuit medicul. Ce îi scria femeia în sutele de mesaje