Leo de la Strehaia, obligat să se întoarcă la nevastă / Decizie de ultimă oră

+3 click pentru
galerie

Acuzat de fapte grave, pentru care ar putea ajunge după gratii, Leo de la Strehaia a primit o veste care i-a dat planurile peste cap: judecătorii l-au obligat să se mute cu nevasta!

Leo de la Strehaia, pe numele său real Ion Stelică Mihai, a încercat, recent, să scape de controlul judiciar dispus pe judecători în dosarul în care interlopul este acuzat de escrocherii, însă instanţa i-a respins cererea, considerând că măsura preventivă este legală. Mai mult, deşi Leo de la Strehaia locuieşte fără forme legale în Bucureşti, judecătorii au dispus ca acesta să semneze „condica” la Poliţia Strehaia, acolo unde domiciliază, conform documentelor, cu nevasta lui. „Înlocuieşte obligaţia de a se prezenta la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul în fapt inculpatul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, cu obligaţia de a se prezenta la Poliţia Oraşului Stehaia, jud. Mehedinţi, în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul inculpatul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”, au decis magistraţii.

Acuzat de înşelăciune

Leo de la Strehaia este cercetat, alături de fiul său, într-un dosar de înşelăciune, în care a fost şi arestat preventiv. Cum nu suportă detenţia, Leo s-a îmbolnăvit subit şi a stat mai mult prin spital, iar după ce judecătorii au decis să îl lase în libertate, s-a făcut bine: “Admite cererea inculpatului Mihai Ion Stelică. Înlocuieşte măsura arestării preventive luate prin Încheierea nr. 399/30.07.2019 a Tribunalului Bucureşti în dosarul nr. 21327/299/2019, definitivă, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea măsurii arestării preventive la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru prezenţi, respectiv de la comunicare, pentru absenţi. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 20.08.2019, ora 10.20”.

Aceiaşi judecători, sentinţe diferite

În mod bizar, aceiaşi magistraţi de la Judecătoria Sectorului 1 hotărâseră, cu doar câteva zile înainte, să îi respingă cererea şi să îl ţină în arest pe Leo. Ce s-a schimbat între timp şi cum a fost posibil ca aceiaşi judecători să dea două sentinţe total diferite, în acelaşi dosar, într-un interval de două săptămâni, nimeni nu ştie… “În baza art. 242 al. 2 C. proc. pen. respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, formulată de inculpatul Mihai Ion Stelică. În baza art. 275 alin. (2) C.proc.pen., obligă inculpaţii la plata sumei de 100 lei, (câte 50 de lei fiecare ) reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 2.08.2019”, hotărâseră aceiaşi magistraţi.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro