Lino Golden, în faliment! Bunurile au fost sigilate, iar artistul este acuzat de tranzacții suspecte
De Narcis Voica.
Publicat pe 09.02.2025 la 22:51
Actualizat pe 09.02.2025 la 22:51
Lino Golden va cânta despre bani, șmecherie și fraieri, la tribunal, într-un dosar în care este acuzat de tranzacții suspecte cu banii firmei. Firmă care a fost deja băgată în faliment și s-a ales cu toate bunurile sigilate.
- Firma lui Lino Golden a fost declarată falimentară
- Bunurile societății au fost sigilate
- Autoritățile au cerut ca artistul să fie tras la răspundere, în calitate de administrator
Artistul Lino Golden are ocazia să cânte live despre fraieri țepuiți, bani făcuți pe bază de șmecherie și mașini scumpe pe o scenă specială: la tribunal! Într-un dosar în care ANAF i-a băgat firma în faliment și a pus sechestru pe bunurile societății. Mai nou, instanței i s-a solicitat ca Lino Golden să răspundă în fața legii, pentru tranzacțiile financiare făcute în calitate de administrator. Dacă se va descoperi că Lino Golden a folosit banii firmei în interes personal, așa cum suspectează autoritățile, situația nu este tocmai roz pentru celebrul artist.
„Pentru continuarea procedurii, înregistrarea acţiunii privind angajarea răspunderii administratorului, soluţionarea acesteia, (...) stabileşte termen administrativ de control la data de 28.05.2025. (...) Admite cererea formulată de creditorul AJFP Braşov pentru deschiderea procedurii simplificate de faliment împotriva debitoarei LINO GOLDEN ... SRL. (...) Constată că debitoarea se află în stare de insolvenţă. (...) Lichidatorul desemnat va proceda de îndată la punerea de sigilii asupra bunurilor din averea debitorului (...) şi la realizarea operaţiunilor de lichidare a averii debitorului”, a decis instanța, în procesul deschis împotriva firmei lui Lino Golden.
Potrivit datelor oficiale, firma lui Lino Golden nu mai are activitate din 2020, iar datoriile acesteia sunt de aproape 40.000 de lei.
Conform legii, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul poate dispune ca o parte din datoriile firmei care a intrat în insolvență să fie plătită de administratorul acesteia, dacă se constată că acesta a generat insolvența, prin una dintre următoarele fapte: a folosit bunurile sau creditele societății în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane; a făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea firmei; au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea etc.
Citește și: Polițista fraților Tate, îngenuncheată / „Îngerul” încerca să zboare din țară